Haarstijlen die je van sportschool naar kantoor krijgen in 7 minuten
Tussen een baan, relatie, familieleven en Netflix tijd vinden om naar de sportschool te gaan kan onmogelijk lijken. Wanneer we echter wel de trek naar de sportschool weten te maken, vereist dat flink wat meer tijd dan enkel een uur spinnen of 30 minuten bootcamp. Je kan immers niet op kantoor aankomen met bezweet, rommelig haar.

©commons.wikimedia.org

Als deze extra tijd die je na je sportschool bezoek nodig hebt je weerhoud van de nodige lichaamsbeweging, hebben we goed nieuws: We hebben enkele haarstijlen voor je gevonden die je binnen de kortste keren van bezwete sportieveling in werk-klaar stijlicoon omtoveren.

Wanneer je geen tijd hebt om na het sporten je haar te wassen vormen droge shampoo’s een uitkomst. Til hierna je haar bij de wortels omhoog en gebruik een föhn om volume te creëren. Wat matterende stijlgel geeft je haar vervolgens textuur zonder extra glans.

De mannen-knot

Het is tijd om je innerlijke Jared Leto te vinden. Na je workout is een rommelige ‘mannen-knot’ de perfecte manier om een ontspannen, gemakkelijke look te creëren. Maak je haar wat droog door er herhaaldelijk met je vingers doorheen te gaan en neem daarna het haar bovenaan je hoofd in een lus-knot op de kroon van je hoofd. Zet het geheel vast met een elastiek.

Kies een kant

Een van de gemakkelijkste manieren om van de sportschool naar je werk of een goede brunch te gaan is om de sportschool al in te gaan met een vlecht die je in een lage knot vastzet. Wanneer je klaar bent met sporten haal je de knot simpelweg los, gebruik je je föhn om eventueel overtollig zweet op te drogen en gebruik je wat droge shampoo rond je haarwortels. Je houdt een lange, frisse vlecht over.

Glad en glimmend

Een strakke knot bovenop je hoofd maakt dat je er zelfs op je slechtste haar-dag netjes en schoon uitziet. Kam je haar en borstel het in een gladde, strakke paardenstaart op de kroon van je hoofd. Draai de paardenstaart om zichzelf heen in een knot en zet het geheel vast met wat schuifpinnen. Niemand zal kunnen zien dat je net van de sportschool komt.

Vrouwelijke vlechten

Na het sporten is je haar veelal vochtig, wat het perfecte startpunt is voor een strakke, gladde vlecht. Neem wat gel in je handen en laat je vingers door je haar gaan. Borstel je haar vervolgens naar achter in een strakke paardenstaart die je vastzet met een elastiek. Neem nu een deel van je paardenstaart, wikkel het om de elastiek heen om deze te verbergen en zet het geheel vast met een schuifpin. Vlecht de rest van de staart in en zet het vast met een doorzichtig elastiek.

Ga voor de wetlook

De wetlook, waarbij je haar eruit ziet alsof het nat is, verschijnt dit seizoen veelvuldig op de catwalk. Een sportschool bezoek is de perfecte tijd om zelf zo’n wetlook te proberen, want je haar is immers al vochtig. Gebruik wat gel en borstel je haar strak naar achter. Maak het geheel af met wat haarspray om je creatie op zijn plek te houden.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *