Haaruitval, wat is de oorzaak?
Het kan erg verontrustend zijn, als je een grote pluk haar terugvindt na het wassen van je haar. Veel vrouwen maken zich hierover zorgen, al is dat niet altijd nodig. Het is heel normaal dat je zo’n 100 haren per dag verliest, dat is nu eenmaal onze haarcyclus. Als we onze haren wassen, kunnen er dat zelfs nog meer zijn.

© Pixabay.comEr zijn echter een aantal oorzaken die haarverlies kunnen stimuleren. Hier zijn ze allemaal op een rijtje. Niet om je bang te maken, wel om je te informeren.

  • Wie van strakke kapsels houdt, let beter een beetje op. Haren die altijd maar opnieuw aangespannen worden, raken na een tijdje beschadigd. Blijvende kale plekken zijn niet altijd uit te sluiten.
  • Een gebrek aan ijzer of eiwitten kan ook het haarverlies verergeren. Deze kaalheid is echter een tijdelijk probleem.
  • Stress is de oorzaak voor vele kwaaltjes, alsook voor haaruitval. Het uitvallen begint meestal twee tot vier maanden na een stressvolle periode.
  • Te fel vermageren zorgt ervoor dat je haren kunnen uitvallen. Ook dit is maar tijdelijk. Wie echter met een eetstoornis te maken heeft, kan veel meer haren verliezen omdat met niet over voldoende vitaminen beschikt.
  • Bepaalde medicatie kan ook voor nefaste gevolgen zorgen voor je haar.


Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *