Help, mijn PVC vloer is vies!
Een PVC vloer is onderhoudsvriendelijk, maar het is toch goed om te weten hoe je hem het beste schoon kunt houden en krassen kunt voorkomen. Allereerst is het belangrijk dat je vlekken en vuil zo snel mogelijk verwijdert. Vlekken kunnen snel in de vloer trekken en als de zon erop schijnt, wordt die kans nog groter. De vlekken kun je simpelweg met een vochtig doekje wegnemen. Als het vuil echt vastzit, kun je speciaal PVC schoonmaakmiddel toevoegen aan het water. Laat het schoongemaakte oppervlak drogen, zodat er een vuilafstotend laagje gevormd wordt.

© pixabay.com

Regelmatig stofzuigen

De grote boosdoeners van krassen zijn kleine steentjes of zandkorrels. Om te voorkomen dat deze viezigheden je PVC tegel vloer bekrassen, is het belangrijk om regelmatig en grondig te stofzuigen. Het beste is een stofzuiger met in de stofzuigerpoot borstels naar beneden, zodat de poot geen krassen achter kan laten. Houd de schoonheid van je vloer goed in de gaten; dagelijkse of wekelijkse schoonmaak wordt aangeraden. Bij lichte viezigheid is vochtig afnemen al voldoende.

Grondige schoonmaak

Een PVC vloer heeft af en toe behoefte aan een goede reiniging. Gebruik hiervoor een reiniger die speciaal is ontwikkeld voor PVC vloeren. Een standaard schoonmaakmiddel kan namelijk de beschermlaag van je vloer aantasten. Let bij het reinigen goed op de doseerhoeveelheid; te veel schoonmaakmiddel maakt het materiaal alleen maar dof en vlekkerig. Na het dweilen met het speciale schoonmaakmiddel dweil je de vloer nog eens met schoon water. Het kan zijn dat er na deze reiniging nog aanslag of vlekken achterblijven. In dat geval is een één- of meerschijfmachine geschikt om het oppervlak intensief te reinigen. Eerst moet een speciaal schoonmaakmiddel inwerken, waarna de machine de vloer bewerkt met een roterende schuurmat. Hierna kun je het vuil wegvegen en de vloer verzorgen met een emulsie. Doe deze reiniging niet te vaak, want het kan een aanslag vormen.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *