Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen in relaties
Er zijn veel verschillen tussen mannen en vrouwen, zowel in het uiterlijk als in het verwerken van emotionele dingen. En ook zullen de meeste herkennen dat vrouwen en mannen anders tegen een relatie aankijken. Het grootste probleem in veel relaties is dat vrouwen niet weten wat mannen willen. Alhoewel de verschillen misschien groot lijken, zijn ze eigenlijk vrij simpel wanneer je ze begrijpt. Het begrijpen van de verschillen zorgt ervoor dat je relatie veel gemakkelijker en leuker wordt. En natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar dit artikel gaat over relaties van mannen en vrouwen in het algemeen.

©maxpixel.freegreatpicture.com

De ideale relatie voor de vrouw
In het algemeen vinden vrouwen het hebben van een relatie op zichzelf al aantrekkelijk. De meeste vrouwen dromen van een huwelijk en vinden die vastigheid prettig. De ideale relatie voor een vrouw is één waar ze zich begrepen en verbonden voelt met de ander. De ideale man begrijpt haar volledig.

De ideale relatie voor de man
De ideale relatie voor de man is er één waar hij zich ook echt mannelijk voelt. Ze hebben niet zoals vrouwen diezelfde behoefte om begrepen te worden. Liever voelen ze zich erkend, gerespecteerd en gewaardeerd. De meeste mannen willen graag de ‘gever’ zijn, dus de ideale vrouw voor hem is iemand die graag ontvangt. Er is niets meer sexy of aantrekkelijker dan een gelukkige vrouw dat alles waardeert wat hij haar aanbiedt.

Vertel hem op de juiste manier wat je van hem wilt
Mannen houden er dus van om te geven, maar ze weten niet altijd wat je wil. De meeste relatieproblemen ontstaan doordat het in de basiscommunicatie mis gaat. Voornamelijk doordat vrouwen vertellen aan hun man wat ze willen, maar dan op de verkeerde manier. Bijvoorbeeld je man is bijna niet thuis, vrouwen zullen dan vaak zeggen: ‘Waarom ben je nooit thuis?’. Echter is het beter om te zeggen ‘Ik vind het heel erg fijn als je er bent’. Wanneer je partner niet aan jouw behoeften kan voldoen, dan is het beter om hem te vertellen wat je dan wel wil, in plaats van steeds te herhalen wat je niet wil en hem steeds te wijzen op de dingen die mis gaan. Onthoud, hij wil je graag gelukkig zien en hoe meer gewaardeerd hij zich voelt, des te meer hij zijn best zal doen voor jou.

Geef hem specifieke complimenten
Mannen reageren veel meer op specifieke complimenten dan abstracte, zoals: ‘Bedankt dat je de afwas hebt gedaan, dat was attent van je’. Dat werkt beter dan: ‘Je bent zo attent’. Dit kan enige verwarring geven, aangezien vrouwen erg goed zijn in het geven van algemene complimenten (je bent zo slim/mooi/grappig/aardig, etc.).

Deze basisprincipes mogen dan wel heel vanzelfsprekend zijn, toch worden ze vaak vergeten. De grootse fout die vrouwen maken in relaties is ervan uit gaan dat mannen net zo denken als zij doen.

De sleutel tot een succesvolle relatie
De sleutel tot een succesvolle relatie is dat je je behoeften communiceert naar de ander op zo’n manier dat het binnenkomt bij die ander. Wanneer je je man aanvalt of de schuld geeft, dan zal hij zich afsluiten van jou. Wanneer jij compassie en waardering kan uiten naar hem, dan zal hij precies doen wat jij zegt en hij zal er alles aan doen om jou gelukkig te maken. Gezonde communicatie is er alleen maar als we de verschillen tussen mannen en vrouwen omarmen en zo de ander beter leren begrijpen. Probeer het zelf uit en je zult zien wat ik bedoel!Lees nog meer over:,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *