Hoe boor je een gat in de muur?
Het is best dat je voor hardere muren best eerst een gaatje boort alvorens je iets gaat ophangen. Allemaal goed en wel, maar hoe doe je dat nu het best?

© Pixabay.com

Hoe ga je te werk
Eerst en vooral is het belangrijk dat je goed weet waar je het gaatje zal boren. Breng daarom een potloodpuntje aan op de gewenste plek. Ga altijd goed na of er op die plek ook wel degelijk geboord kan worden, want dit gaat immers niet altijd. Waar er leidingen in de muren zitten, kan je uiteraard niet boren. Er bevinden zich meestal leidingen recht boven de schakelaars in de muur, maar check dit toch maar altijd heel goed.

Opgelet
Een gipswand is altijd heel handig om een gat in te boren. Bovendien ook veel veiliger, want een steenboor of een betonboor zijn niet zo scherp als een staal- of houtboor.

Het is aangeraden om de boor af en toe eens uit de muur te halen terwijl je boort. Je kan immers niet altijd meteen voelen of je een leiding raakt, ga dus maar voorzichtig te werk.

Tip
Een weetje om af te ronden: boormachines kunnen in twee richtingen draaien. Als je een gat in de muur wilt boren, moet je uitkijken dat de boor naar rechts draait!Lees nog meer over:, ,
7 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *