Hoe ga jij je badkamer inrichten?
Net als andere kamers in huis, is ook de badkamer een plek waar je je eigen sfeer kunt creëren. Dit doe je door te kiezen voor meubelen, kleuren en materialen, die passen bij de sfeer die je wilt neerzetten. Dat kan een moderne, strakke zen-stijl zijn of juist een warm romantische look. In ieder geval wil je van je badkamer een ruimte maken waarin je je heerlijk kunt terugtrekken om te ontspannen. De dagen dat de badkamer alleen functioneel moest zijn liggen al heel ver achter ons.

© pixabay.com

Trends in badkamer design

Ook in badkamer design zijn er trends te onderscheiden. Een waaier aan inspiratie vind je op badkamerdepot.be. De mode verandert gelukkig niet zo snel en abrupt als bij kleding of zelfs Maar de vormgeving van de badkamer staat zeker niet stil. Al langere tijd speelt de trend om een spa-achtig gevoel op te roepen in de badkamer. Hierbij horen natuurlijk uitziende materialen, royale regendouches en rustige, minimalistische kleuren.
Wat betreft die kleuren zijn lichte tinten momenteel het meest in zwang. Als er al donkere kleuren worden gekozen, dan dienen die als accentkleur. Door gebruik te maken van verschillende structuren en materialen wordt een lichte badkamer toch sfeervol. Enkele donkere accenten geven een stijlvolle uitstraling.

Daarnaast is de modern landelijke badkamer een belangrijke trend. Ook daar werk je met lichte kleuren maar vooral ook met natuurlijke materialen, planten, natuurlijk licht (waar mogelijk) en referenties naar de natuur. Hout en houtkleurige tegels passen hier goed in en ook hier is alles rustig ingericht maar niet per se minimalistisch. Bij de landelijke stijl hoort tegenwoordig ook staal. Landelijk hoeft niet tuttig te zijn maar is eerder stoer en een beetje richting industrieel.

Hoe geef je je badkamer een luxueuze uitstraling?

Het zijn niet de gouden kranen of het dure marmer die je badkamer een luxe gevoel geven. In tegendeel, dat is juist een beetje ‘tacky’, tenzij het gloednieuw is en past bij de stijl van het huis. De luxe uitstraling krijg je natuurlijk door het gebruik van zeer goede materialen maar ook en vooral door gebruik te maken van licht. Als je werkt met indirect licht, bijvoorbeeld langs de randen van elementen in je badkamer, ontstaat een sfeer van luxe en ontspanning. Let maar eens op: in duurdere hotels doen ze dat ook zo.

De zwarte kraan is alom tegenwoordig

Het is een trend maar wel een trend die voorlopig zal blijven: de zwarte kranen en douchekoppen. Na jaren chroom en staal zijn we blijkbaar toe aan iets anders en de laatste jaren zien we dan ook overal de zwarte kranen verschijnen. Ben je bang voor witte vlekken door kalkaanslag? Het hoeft geen probleem te zijn als je in een gebied met kalkhoudend water woont, want met een beetje azijn door het schoonmaakwater of een antikalk schoonmaakmiddel voorkom je witte aanslag.

Duurzaamheid in de badkamer

Behalve alles wat de badkamer mooi maakt vinden we tegenwoordig duurzaamheid ook van belang. Daarom zijn er mooie regendouches die een rijk gevoel geven maar toch water besparen. Ook kunnen we gebruik maken van gerecyclede materialen en kopen we badkamers nu voor de lange duur. Met goede materialen, neutrale kleuren en degelijk vakmanschap kan de badkamer tientallen jaren mee. Een investering die zich terugbetaalt.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.