Hoe gebruiken we de bbq in 2020?
De barbecue is niet meer weg te denken uit onze tuinen en van onze campings. Maar wist je ook dat er zelfs in bbq-land zoiets als trends zijn? Het is allang niet meer standaard een stokje saté en een stukje stokbrood. Tegenwoordig kan er veel meer!

© pixabay.com

Groot, gorter, grootst

Een klein stukje vlees? Welnee, ook op de bbq houden we van grote lappen. Duurt misschien iets langer, maar dan heb je ook wat!

Meer groente

Waar ooit groente het ondergeschoven kindje was bij een avondje barbecueën met vrienden, is er nu steeds meer ruimte voor een hapje groente. Niet alleen denken we nu aan salades naast het vlees, maar ook gewoon aan lekker gemarineerde groente op de bbq zelf. Er zijn dan ook gewoon bbq recepten die het over groente hebben… Bietjes, bijvoorbeeld, kunnen prima bereidt worden op de barbecue.

Brood bakken

Zelf brood bakken wordt sowieso al populairder, maar dit kan natuurlijk ook voor het brood bij de barbecue. Het wordt helemaal leuk als je dit eveneens gewoon buiten doet. In een buitenoven, bijvoorbeeld!

Sudderlapje

Urenlang wachten op je lapje vlees? Misschien niet het idee wat je hebt bij een barbecue. Maar toch is er wereldwijd een dergelijke trend. Ga je een dag lang bij elkaar op visite, dan zou het natuurlijk een optie kunnen zijn. Maar voor een avondje bbq is dat toch niet echt haalbaar…

Barbecue smokers

Gerechten die gerookt worden smaken heel anders dan gegrild eten. Er zijn tegenwoordig zogenaamde barbecue smokers. Hiermee rook je dus het vlees. Dit gaat langzaam maar zorgt wel voor een heerlijke smaak, die net weer even anders dan anders is. Als variatie dus hartstikke leuk om eens te proberen!

Sausjes maak je zelf

Natuurlijk is het makkelijk om de winkel in te lopen en diverse flesjes in te slaan met whiskeysaus, barbecuesaus enzovoort. Nog leuker is het als je de sauzen zelf maakt! Uiteraard verklap je je eigen unieke recept niet aan je vrienden!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *