Hoe krijg je witte tanden?
Witte tanden zijn essentieel voor een stralende glimlach. Niets maakt je gelaat mooier dan dit. Toch is niet altijd te vermijden; naarmate je ouder wordt, worden je tanden geler. Je tanden laten bleachen is meteen een heel kostelijke bedoening, daarom volgen hier enkele tips die je zelf kan toepassen.

© commons.wikimedia.org

Om te beginnen is het belangrijk om weten dat mondhygiëne heel belangrijk is voor witte tanden. Poets minstens twee maal per dag je tanden en dit voor de volle twee minuten. Flossen doe je vooral ’s avonds. Laat tevens minstens twee maal per jaar tandsteen verwijderen en laat ook je tanden polijsten door een tandarts.

Wat kan je zelf?

  • Meng enkele lepels sodabicarbonaat met warm water en je spoel je mond ermee uit. Nog idealer voor je tanden is om ze na het spoelen eventjes te scrubben. Scrubben kan je perfect doen met een zeste van een appelsien of een limoen.
  • Vlekjes op je tanden krijg je weg door wat aardbeien over je tanden te smeren.
  • Om bacteriën te doden en je tanden er gezond te doen uitzien, poets ze met appelazijn. Misschien niet altijd even smakelijk, maar je doet er niets kwaads mee.
  • Sla eten is heel gezond en ook goed voor je tanden. Door erop te kauwen, komen er enkele sappen vrij die voor een fris uitzicht van je mond zorgen.


Lees nog meer over:,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.