Hoe lang moet seks exact duren?
Waarschuwing: nadat je dit gelezen hebt kan je je wel eens vragen stellen bij de vaardigheden van je partner in de slaapkamer. Dr. Brendan Zietsch van de universiteit van Queensland onderzocht 500 stellen betreffende seks gedurende vier weken. Natuurlijk stond hij er niet bij maar elk koppel kreeg wel een stopwatch mee en kon zichzelf timen. Of dat nu een positieve invloed had op de passie tijdens de daad is nog maar de vraag maar ze deden het uiteindelijk wel allemaal!

© Pixabay.com

En wat is het resultaat?

Eerst en vooral is het belangrijk om te onthouden dat de gemiddelde tijd tot ejaculatie geen simpele zaak is. Als je het gewoon vraagt aan mensen dan heb je te maken met twee fenomenen die de resultaten toch een serieuze foutenmarge geven. Ten eerste schatten mensen hun eigen bedprestaties zo goed als altijd beter in dan ze werkelijk zijn onder meer door sociale druk. Het andere probleem is dat mensen niet noodzakelijk weten hoe lang ze nu eigenlijk seks hebben. Weinig koppels meten immers met de klok hoe lang ze er nu eigenlijk over doen. Bovendien zou het een behoorlijke afknapper zijn voor een passionele sessie seks als je tegelijkertijd de klok erbij moet nemen om te beginnen meten hoe lang het lid van de man het nu exact vol kan houden tussen de lakens.

Daarom dat een onderzoek als dit toch wel zijn waarde heeft. Het biedt een uniek inzicht in wat er nu echt gebeurd in de slaapkamer van mensen. Een uniek inzicht in hoe seks echt gebeurd in de huiskamer van normale mensen. Uiteindelijk was het resultaat van het onderzoek dat penetratie duurde tussen de 33 seconden en 44 minuten maar dat het gemiddelde lag op vijf minuten en 40 seconden. Dat is al een stuk minder dan ongetwijfeld alle macho’s uit je buurt beweren dat ze het kunnen volhouden. Daarbij moet wel gezegd worden dat in die tijdsspanne geen voorspel mee gerekend is. Het onderzoek draaide puur om de tijd tussen de penetratie en het uiteindelijke klaarkomen van de man. Hoe lang het gemiddeld duurt voor de vrouw om klaar te komen is geen uitsluitsel over maar laten we aannemen dat de mannen in kwestie hun vrouw niet onbevredigd achtergelaten hebben.

Enkele mythes

Daarbij doorbrak de goede man enkele mythes die zeker en vast gemeengoed te noemen vallen. Het gaf heel wat inzicht in het effect van een condoom op de tijdsspanne dat de man het kan volhouden. Daarnaast is er ook wat uitsluitsel over het exacte effect van een besneden penis. Uiteindelijk bleek dat het gebruik van een condoom bijvoorbeeld weinig tot geen effect had op de tijdsspanne en hetzelfde kan gezegd worden over besneden mannen. Dit gaat natuurlijk in tegen de traditionele wijsheid dat de gevoeligheid van de penis te maken heeft met hoe lang mannen het in bed kunnen volhouden. Hoe dan ook: als je zelf eens zin hebt om te meten hoe jij het doet. Je weet nu tenminste wat de standaard is!Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *