Hoe scheiden zonder de kinderen problemen te brengen?
Een scheiding tussen beide ouders kan erg in het nadeel spelen van een kind. Het blijft erg moeilijk voor een kind, ook als de scheiding min of meer makkelijk verloopt. Is het een echte vechtscheiding? Dan kan dat trauma’s opleveren voor het kind waarmee het jarenlang zal blijven zitten. ‘Clean’ scheiden moet kunnen, maar hoe doe je dat?

© Pexels.com

Maar liefst een derde van alle scheiding verloopt met problemen waar kinderen het slachtoffer van zijn. Ouders zitten met hun hoofd bij de scheiding, waardoor ze deze problemen bij hun kind niet altijd opmerken.

Probeer je kids zo veel mogelijk buiten de scheiding te houden, dat doet hen namelijk geen goed. Het heeft geen zin om slecht te praten over je partner tegen je kind, want het blijft natuurlijk nog altijd een vader of een moeder. Geef je kinderen nooit het gevoel dat ze moeten kiezen tussen beide ouders.

Neem je kind serieus en vertel hen waarom jullie liever niet meer samen wonen. Uiteraard moet je niet alles vertellen, maar het is belangrijk dat je kind ingelicht wordt.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *