Hoe je je tanden aan het vernietigen bent
Je hebt vast al eens gehoord dat een glimlach het beste is wat je kan dragen. En dat klopt: een mooie glimlach staat niet alleen prachtig maar studie na studie heeft bevestigd dat wie glimlacht zich knapper, zelfvezekerder en gelukkiger voelt. Jammer genoeg zorgen we maar al te vaak onvoldoende goed voor ons gebit wat elke kans op een prachtige parelwitte glimlach kapot maakt. Gelukkig zijn we hier om je wat tips te geven. Een reclame glimlach kunnen we je niet beloven. Een beter en mooier gebit daarentegen wel.

© Pixabay.com

Tanden zijn niet voor alles
Gemakkelijk toch, zo’n oersterk gebit waarmee je zelfs de moeilijkste verpakking mee open krijgt. Waarmee je elk stuk nagel, pen of potlood naar de vaantjes helpt. Toch is het dringend tijd om je gebit te gebruiken als een opener. De top van een tand is immers het dunste deel en kan vrij rap beschadigd geraken. Overmatig gebruik daarvan en hard getrek kunnen de bovenkant van je tanden onherstelbaar beschadigen.

Niet te hard poetsen
Je poetst elke dag? Proficiat! Maar let toch maar op. Te veel druk zetten op je tandenborsten en op een te ruwe manier je tanden poetsen zorgt niet enkel voor beschadigingen aan je tandvlees maar is ook nefast voor je tanden. Je schrobt zo niet enkel tandenplak weg maar tevens het beschermende laagje van je tanden.

Weerloos gebit
Een heerlijk wijntje of een lekkere espresso is een noodzaak in het dagelijkse leven van de werkende mens. En gelijk heb je. Toch is het raadzaam daar goed mee op te letten want beide dranken zijn in staat je tanden onherkenbaar te verkleuren. Gelukkig is er een simpele oplossing: door wat vaseline te smeren op je tanden bescherm je ze tegen deze verkleuring.

Verkeerd flossen
Je denkt misschien goed bezig te zijn doordat je wel degelijk flost. En dat klopt ten dele. Jammer genoeg kan een verkeerde techniek aanleiding geven tot een beschadiging van je tandvlees en het blootleggen van de zenuwen in je tanden. Wat is dan een goede techniek? Met zorg de flosdraad tussen je tanden brengen en in een c-boog kalm flossen.

Tanden knarsen
Wie vaak met zijn tanden knarst zal na verloop van tijd het gebit doen eroderen. Klinkt logisch toch ook? Jammer genoeg ben je je er echter niet altijd bewust van. De meeste mensen knarsen immers in hun slaap. Merk je dat jij tot die categorie behoort? Dan is een beschermende beugel ’s nachts een goed idee.

Mondwater
Mondwater gebruiken is een topmiddel tegen bacteriën. Maar de meeste mensen vergeten jammer genoeg grondig te spoelen na gebruik. Dit na te laten kan ervoor zorgen dat je net een omgeving maakt waarin bacteriën zich volledig thuis voelen.

Drankjes
Iedereen weet dat suikerhoudende dranken slecht zijn voor het gebit. Fruit smoothies zijn echter nog een stuk erger. Niet alleen de suiker maar ook de aanwezige zuurtegraad in heel wat soorten fruit zorgen ervoor dat je gebit in sneltempo kapot gaat. De gouden raad hier? Gebruik een rietje en poets je tanden pas minstens een uur na het nuttigen van een smoothie.

Zo. Hou al deze tips in gedachten en niets staat nog die stralend witte glimlach van je in de weg.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *