Hoe was ik mijn auto?
De auto af en toe van een grondige wasbeurt voorzien, is een echte noodzaak. Veel mensen gaan naar de carwash, maar toch is dit niet altijd aan te raden. Al die soorten borstels en rollen kunnen de lak van uw wagen immers beschadigen. Het is dus geen slecht idee om dit regelmatig zelf te doen.

© Pixabay.com

Warm water, koud water?
Gebruik lauw water. Geen warm water, want dit droogt te snel op. Koud water is ook afgeraden omdat het vuil dan niet altijd mee komt. Je wast je auto beter ook niet onder de volle zon, anders droogt alles te snel op.

Hoe?
Werk van boven naar onder, dat is de beste werkwijze. Je begint dus aan het dak en de wielen en velgen komen als laatste aan de beurt. Je gebruikt het best twee emmers: eentje met proper water en eentje met zeep in. Eerst breng je de zeep aan en daarna maak je het ook nog eens schoon met zuiver water. Vervang de emmers tijdig met nieuw water, voor het mooiste resultaat! Een zachte zeemlap gebruik je om droog te wrijven.

Tip
Gebruik een waxshampoo! Niet alleen voor de glans, maar ook als bescherming. Zoals bij het wassen van de auto, breng je de wax ook van boven naar onder aan.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *