Hoe zeg je ‘nee’ tegen iemand?
Het is niet altijd even makkelijk om ‘nee’ te zeggen tegen iemand. Weigeren doe je niet omdat je het een teken vindt van onbeleefdheid (dit heeft met je opvoeding te maken). Hier volgen enkele tips om in de toekomst wat sneller ‘nee’ te zeggen:

© Pixabay.com

Weiger niet onmiddellijk, maar zeg dat je even je agenda moet checken. Op die manier krijg je een beetje tijd om na te denken hoe je het gaat aanpakken.

Ga na voor jezelf of je het ziet zitten of niet. Je moet altijd rekening houden met jezelf. Dat wil echter niet zeggen dat je nooit eens een handje uit de mouwen kan steken, maar doe dit als je dit echt wil en er ook tijd voor hebt. Anders gaan mensen nogal snel van je profiteren.

Je hoeft je nooit te verontschuldigen omdat je iets weigert. Sommige mensen zullen een schuldgevoel proberen op te wekken, maar jij moet in je achterhoofd onthouden dat je niets verkeerds hebt gedaan.

Vraagt men om de reden waarom je iets afwijst, blijf dan ook eerlijk. Het is misschien niet altijd even prettig om de waarheid te vertellen, maar door je eerlijkheid zal je veel meer bereiken dan te liegen. Dat zal men ook appreciëren.

Kan jij snel ‘nee’ zeggen?Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *