Een klassieke Franse knot in vijf stappen
Een Franse knot is een stijlvol kapsel dat voornamelijk gedragen wordt door beroemdheden en haarstylisten. Dit komt niet omdat het kapsel moeilijk is om te maken, maar simpelweg omdat het kapsel er erg ingewikkeld uit ziet en hierdoor de indruk geeft dat alleen gemaakt kan worden door haarstylisten. Heb jij een feestje op de planning staan, heb je een etentje of heb je een leuke date en wil je echt stijlvol op jouw afspraak verschijnen? Lees dan in onderstaand stappenplan hoe je de Franse knot eenvoudig kunt maken in slechts enkele minuten tijd.

© pxhere.com

Stap 1
Zorg dat je haar wat meer breedte heeft. Heb je al veel volume, dan hoef je hier slechts enkele plukken voor te touperen. Heb je vrij dun haar, dan toupeer je wat meer plukken. De beste manier om het haar te touperen zonder dit zichtbaar te maken, is door enkele plukken onder de bovenste laag van het haar te touperen. Haal je vingers door de bovenkant van het haar, zodat je hier niet ziet dat het getoupeerd is en er geen klitten in het haar zitten.

Stap 2
Pak de bovenkant van het haar en trek dit haar zachtjes naar achteren. Je trekt niet te hard aan het haar, omdat je geen strakke knot wil maken. Trek je het haar wat minder strak naar achteren, dan zit het nog mooi omhoog en dit wilde je met het touperen natuurlijk bereiken. Pak twee schuifspeldjes en maak de bovenkant van het haar vast. Let goed op dat je de schuifspeldjes horizontaal plaatst, zodat deze goed blijven zitten. De beste plek om het haar vast te zetten, is op het bot dat je op de achterkant van het hoofd kan voelen.

Stap 3
Pak een pluk haar aan de rechterkant en til deze pluk op. Draai de pluk om, zodat je een soort ‘loop’ of hoepel van haar krijgt. Vervolgens breng je het uiteinde van de pluk naar het midden van het haar, waar je net twee schuifspeldjes hebt gebruikt om het bovenste deel van het haar vast te maken. Maak de pluk hier vast met schuifspeldjes, net iets boven de eerder geplaatste schuifspeldjes. Herhaal deze stap een paar keer, tot je nog maar 1 losse pluk aan de linkerkant van het haar over hebt. Gebruik niet te grote plukken, maar steeds een pluk van ongeveer 5 centimeter dik.

Stap 4
Pak een pluk aan de linkerkant van het haar en trek de laatste losse pluk over de knot heen. Op deze manier zie je geen schuifspelden meer en zie je ook niet dat het bovenste deel van het kapsel los zit van het onderste deel, maar ontstaat er een mooi geheel. Maak de pluk helemaal aan de rechterkant van de knot vast met wat schuifspeldjes en verberg het uiteinde van de pluk in de knot.

Stap 5
Controleer of er nog ergens losse haartjes zitten en werk deze haartjes in de knot. Zitten er gaten, dan verberg je deze ook.Lees nog meer over:
2 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *