Kunststofplaten, niets dan voordelen
Dubbelwandig en meerwandig polycarbonaat is het plastic materiaal dat een veel voorkomende keuze is voor dakbedekkingsprojecten, omdat het zo licht is dat het gemakkelijk te installeren is, zo sterk dat het vrijwel onbreekbaar is en het biedt ook wat isolatie om ruimtes in de winter warmer te houden en koeler in de zomer. Omdat het in elke vorm kan worden gesneden, is polycarbonaat geschikt voor vele soorten daken. Polycarbonaat kan in driehoekige vormen worden gesneden, waardoor het geschikt is voor zadeldaken (typisch is een gevel het driehoekige gedeelte van een muur tussen de randen van een schuin dak); afdak (meestal een dak met een enkele helling), Edwardiaanse en Georgische daken en luifels (luifels worden meestal ondersteund door uw huis / gebouw waaraan ze zijn bevestigd en door twee of meer steunpalen.)

© pixabay.com

Het is deze gelaagdheid gecombineerd met zijn gewicht (zeer licht) en sterkte (het is vrijwel onbreekbaar) die dit type polycarbonaat populair maakt. Hoe meer lagen het polycarbonaat heeft, hoe meer isolatie het biedt. Het materiaal wordt vaak gekozen vanwege zijn isolerende eigenschappen. Voor iemand die een dakbedekkingsproject op zich neemt, is het feit dat de installatie waarschijnlijk alleen kan worden gedaan omdat het zo licht en gemakkelijk te hanteren is, een andere attractie. De andere aantrekkingskracht van dit type polycarbonaat is de UV-bescherming die het biedt, samen met het vermogen (via de lagen) om licht te diffunderen en daarom een ​​meer gelijkmatige verdeling van dat licht en warmte te geven. Om deze redenen is dubbelwandig en meerwandig polycarbonaat een populaire keuze voor kassen, serres en daken. Een heel uitgebreid aanbod vind je op de perlaplast-kunststofshop.

Deze beproefde manier om de intensiteit van het licht dat in de kamers / kas valt te verminderen, betekent ook dat er ook minder warme en koude plekken zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat gelijkmatig verdeeld licht kan helpen de gewasopbrengst en het aantal bladeren te verbeteren en plantbeschadiging zoals bladverbranding te voorkomen. Meerwandig polycarbonaat is effectief voor dakbeglazing, serrebeglazing, carports, veranda’s, afdelingen, oranjerieën, zwembaddaken en serres. Het is anders dan elk ander materiaal.

Klimaatcontrole
Serres, zomerkamers en oranjerieën koeler houden in de zomer en warmer in de winter is een veelvoorkomend probleem voor huiseigenaren. Polycarbonaat dakbedekking kan een uitstekende oplossing bieden in combinatie met reflecterende isolatie. Deze isolatie weerkaatst de warmte van de zon van de polycarbonaat daken en weer naar buiten, waardoor je kamer koeler blijft. Er kunnen polycarbonaat dakpanelen worden gekocht die al met deze isolatie zijn uitgerust of de isolatie kan zelf worden gekocht en aan polycarbonaat worden toegevoegd. Heeft u een kamer met een glazen of kunststof dak dat in de zomer te warm wordt en in de winter te koud, dan is een klimaatsensor meerwandig polycarbonaat een andere oplossing. Dit bijzondere meerwandige polycarbonaat zal de temperatuur in uw kamer verlagen. Het werkt door te voorkomen dat meer dan 80% van de zonne-energie van de zon een dak binnendringt, wat resulteert in een verlaging van de interne kamertemperatuur tot wel 40 graden. En het andere voordeel: in de winter voelt uw kamer warmer aan.

De multiwall van de klimaatsensor is visueel transparant in tegenstelling tot het opalen effect van veel andere warmtereflecterende platen. Tegelijkertijd heeft het nog steeds de veiligheids- en sterkte-voordelen van normaal meerwandig polycarbonaat.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *