Laat jij je ogen wel vaak genoeg testen?
Onze ogen zijn het orgaan dat het snelst veroudert. Net zoals je jaarlijkse afspraak bij de tandarts, is een jaarlijks bezoek aan de oogarts dus zeker aan te raden. Een bril, een paar lenzen of een oogcorrectie kan echter een flinke aanslag op je portemonnee zijn. Gelukkig kan je bij Partena Ziekenfonds daarvoor rekenen op terugbetalingen. Daarboven krijgen Partena-klanten korting bij heel wat opticiens. Wil jij ook terugbetalingen en kortingen voor je nieuwe bril, lenzen of een oogcorrectie? Sluit je vandaag nog aan en geniet van de voordelen!

© Partena.be

Een nieuwe bril nodig?
Een nieuwe bril kan een dure grap zijn. Gelukkig krijg je als Partena-klant verschillende kortingen en terugbetalingen. Bij erkende opticiens heb je recht op maar liefst 15% korting op de aankoop van brilglazen en een nieuw montuur. Daarnaast krijg je naast de wettelijke terugbetaling ook nog eens elke twee jaar een tegemoetkoming van 50 euro voor een bril op sterkte.

Is je montuur gebroken of beschadigd? Geen paniek! Je kan jouw bestaande glazen eenvoudig in een nieuw montuur plaatsen. Meer weten over de voorwaarden van een nieuw montuur? Ontdek ze hier.

© Partena.be

Draag je liever lenzen
Beweeg je vrijer zonder bril of sport je liever met lenzen? Goed nieuws, ook jouw lenzen worden gedeeltelijk terugbetaald! Wil je weten waarop jij recht hebt? Alle informatie over lenzen vind je terug op deze website.

Oogcorrectie
Ben je eerder op zoek naar een meer permanente oplossing? Dan kan je kiezen voor een chirurgische oogcorrectie of het plaatsen van intra-oculaire lenzen. Partena betaalt je hiervoor éénmalig 100 euro per oog terug. De ingreep moet wel door een oogarts voorgeschreven zijn en plaatsgevonden hebben in België.

Dus of het nu gaat om een nieuwe bril, lenzen of een oogcorrectie: Partena Ziekenfonds geeft een passend antwoord op al jouw vragen.

Bescherm je ogen
Wil je je extra indekken tegen de kosten van oogzorg? Dan is de Medicalia iets voor jou! Medicalia voorziet een terugbetaling van 75% van de betaalde prijs voor oogzorg, zoals corrigerende glazen, contactlenzen met dioptrie, en oogchirurgie of laserbehandeling (met een maximum van 600 euro/aansluitingsjaar/persoon).

© Partena.be

Herken oogkwalen op tijd
Bij elke levensfase horen andere typische oogkwaaltjes. Zo hebben kinderen vaker last van een lui oog en is cataract een van de bekendste oogziektes bij ouderen. Download hier de gratis gids met meer informatie over verschillende oogkwalen en wat je er aan kan doen.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *