Lachen houdt je jong!
Je gelooft het misschien niet, maar is het is door te glimlachen dat je er jonger zal blijven uitzien. Wat allerlei verjongingszalfjes en -crèmes je ook mogen doen geloven.

© Pexels.com

Dit is het opmerkelijke resultaat van een onderzoek van de Duitser Manuel Voelkle. Meer dan 150 mannen en vrouwen werden onderworpen aan een test. Zij kregen meer dan duizend foto’s van gezichten te zien, die ze vervolgens moesten beoordelen. Het resultaat: als een bepaald persoon gelukkig overkomt, wordt dit ook als een ‘aantrekkelijk’ persoon beschouwd. De leeftijd van deze persoon wordt bovendien ook regelmatig jonger geschat dan de werkelijke leeftijd. Lachrimpeltjes maken het immers ook wat moeilijker om de echte leeftijd van iemand in te schatten.

Als het op het schatten van leeftijd aankomt, spelen gezichtsuitdrukkingen een belangrijke rol. Iemand die niet lacht, wordt meestal naar de juiste leeftijd geschat (of toch ongeveer).

De leeftijd van de persoon die de leeftijd van iemand anders moest schatten heeft ook een invloed. Oudere mensen doen er dikwijls een paar jaartjes bij, terwijl jongere mensen er vaak een paar jaartjes aftrekken.

Een ding is zeker: lachen is de boodschap!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *