Leer met deze tips je gezicht te contouren
Het contouren van het gezicht wordt al ontzettend lang gedaan in Hollywood, maar mede dankzij Kim Kardashian is het mateloos populair geworden bij vrouwen over de hele wereld. en het lijkt misschien moeilijk, maar met de volgende tips is het een eitje.

contour

Gebruik de juiste tools

Zorg ervoor dat je de juiste kwasten gebruikt. Je hebt een schuine bronzing kwast nodig, een zachte poederkwast en een oogschaduwkwast. Neem ook een geschikt poeder. Neem geen oranjetinten, anders lijkt het alsof je gebruind bent. Neem in plaats daarvan een matte grijs-taupe kleur. Zorg ervoor dat het poeder twee tinten donkerder is dan je foundation.

Accentueer je jukbeenderen

Dip de schuine kwast in het poeder en tik de kwast af. Tuit je lippen en breng het poeder aan in het ontstane kuiltje onder je jukbeenderen vanaf je oor naar binnen. Pak daarna de poederkwast en blend het naar boven toe, zodat je een mooie diepte creëert.

Maak een schaduw op je voorhoofd

Dit is speciaal mooi wanneer je een groot voorhoofd hebt. Dip de schuine kwast in het poeder en tik de kwast af. Breng het poeder nu aan langs de haargrens aan de bovenkant van de voorhoofd en aan de zijkanten. ga er vervolgens met de poederkwast overheen om scherpe randen te verzachten. Dit creëert een mooie schaduw in het gezicht.

Verfijn je neus

Door je neus te contouren kun je hem smaller en rechter laten lijken. Gebruik hiervoor de oogschaduwkwast. Om je neus rechter te laten lijken, breng dan het poeder aan de zijkanten van de neusbrug aan. Focus op een derde gedeelte in het midden.

Open je ogen

Veel vrouwen krijgen last van hangende oogleden, maar voordat je overgaat tot plastische chirurgie, probeer eerst eens je ogen te contouren. Neem de oogschaduwkwast en breng wat poeder aan bóven de arcadeboog. Op die manier creëer je een nieuwe, hogere arcadeboog. Verzacht vervolgens de harde randen.

Vergeet je slaap niet

Dan bedoelen we natuurlijk niet de nachtelijke slaap, maar de slaap aan de zijkant van je gezicht. Breng wat poeder aan bij de haargrens op de slaap. Blend vervolgens met de poederkwast richting je haar, zodat de schaduw perfect uit je haargrens komt en je geen harde lijnen hebt.

Contour je kaaklijn

Wanneer je aandacht besteedt aan je kaaklijn tijdens het contouren, dan kan het zo lijken alsof je wat kilootjes minder weegt. Breng wat poeder met de schuine kwast aan ónder je kaaklijn. Blend het vervolgens naar beneden met de poederkwast. Blend het vooral niet naar boven, want dan kan het lijken alsof je een baard hebt.

Een laatste check

Kijk nog eens goed in de spiegel om het geheel te bekijken. Heb je alle harde randen goed weggewerkt? Kun je ergens nog iets meer poeder gebruiken? Werk het zo nodig nog een beetje bij. Kijk daarna nog eens in daglicht of alles naar wens is en het geheel er natuurlijk uitziet. Zo ja, dan ben je klaar om te gaan!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *