Wat je leert als brunette door blond te gaan!
Op een noodlottige dag enkele maanden geleden nam ik een beslissing die voor eeuwig mijn leven zou veranderen: ik ging voor blond. Na jaren twijfelen was het eindelijk zo ver: het ergste wat kon gebeuren was toch maar het einde van mijn wereld? Een paar sessies later was ik blond en een schat aan ervaring rijker!

© Pixabay.com

Stap 1: de eerste blonde lokken
Voor het eerst blond en ik was doodnerveus. Zou de kleur wel goed staan bij mijn huidtoon? Zou het blonderen mijn haar niet beschadigen? Zou ik er niet belachelijk uitzien? Ik vertelde mijn zorgen aan mijn haarstylist die me gelukkig wat kalmeren kon!
Het eerste wat ik meteen leerde tijdens het blonderen was dat je de eerste week echt niets kan zeggen. Het blond dat je in het begin aangemeten krijgt is veel feller dan wat het eindresultaat zal zijn en het kost minstens een week voor de kleur eindelijk wat matter begint te worden. Maar toen dat eenmaal het geval was: hallo blonde stoot!

Stap 2: het terug groeien
Waar ik het hardst voor vreesde vooraf begon eindelijk uit te komen: mijn natuurlijke bruine lokken waren op de terugweg. Maar eigenlijk was het helemaal niet zo erg als ik had lopen vrezen. Het begon zelfs een beetje te lijken op een ombré-look en was dat niet net helemaal in de mode? Toch besloot ik, vol zelfvertrouwen van het geslaagde risico, dat het tijd was om nog net een stapje extra blonder te gaan! Het eindresultaat? Ik was er nog meer weg van. En wat leer je dan? Durf eens een risico te nemen.

Stap 3: en het groeit weer terug
Je natuurlijke haarkleur geeft zich jammer genoeg niet zonder een gevecht gewonnen. Na 3 maanden begon mijn haar weer uit te groeien en zag het er eerlijk gezegd vrij slecht uit. De wortels waren duidelijk zichtbaar en het contrast te duidelijk om het nog te steken op een leuke ombré. De oplossing van de stylist was opnieuw een set highlights maar omdat de wortels nog steeds bruin waren zag het er een beetje potsierlijk uit. Ik twijfelde even om terug brunette te worden maar besloot uiteindelijk om alles toch weer helemaal blond te laten doen! De les? Vraag gewoon duidelijk wat je wilt en vertrouw niet altijd op het oordeel van je haarstylist.

Stap 4: eeuwig blond!
Na bijna een half jaar blond te zijn geweest wist ik het zeker: ik zou eeuwig blond blijven. Nu was het dan ook natuurlijk tijd om binnen het blonde spectrum nog wat te experimenteren. Jammer genoeg koos ik een ander salon uit voor het eerste idee en zat ik met een heuse bad hair day. En wat leren we daar dan weer uit? Niet elk risico is een goede gok maar dan heb je natuurlijk weer wat geleerd! In ieder geval ben ik nog steeds blij gekozen te hebben voor blond en geef ik dat niet op!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *