Leuke feitjes over de Kreeft
De Kreeft is een van de meest uitdagende tekens die de dierenriem kent. Ze zijn zeer intuïtief en sentimenteel. De emotie kan sterk oplopen voor dit teken. En er is niets belangrijker voor hen dan de familie en hetgeen zich thuis afspeelt. Kreeften zijn sympathiek en empathisch. Ze zijn sterk afgestemd op de mensen om hen heen. ‘Toewijding’ is het sleutelwoord voor dit teken.

Kreeft

Vrienden en familie

Vanwege hun traditionele opvattingen zijn Kreeften uitstekende ouders. In feite zijn alle aspecten van de familie belangrijk voor dit teken. Dit kan worden gezien in de huizen die ze maken en/of inrichten en aan de plichtmatigheid waarmee ze te werk gaan. Kreeften zijn vaak bereid persoonlijke conflicten te vergeven en te vergeten in de familie, simpelweg omdat het om verwanten gaat. Wat er ook moet gebeuren, je kunt erop rekenen dat Kreeften meer dan hun best zullen doen voor een familielid. Ze zijn diep sentimenteel en ijverig voor wat betreft het bijhouden van de familiealbumss. Verhalen aan de volgende generatie doorgeven is een favoriet tijdverdrijf.

Als het gaat om vriendschappen, zijn Kreeften erg hulpvaardig. Ze zijn bijna altijd bereid om een handje te helpen, zolang dat geen conflicten oplevert met familieverplichtingen. Vrienden worden in hoog aanzien gehouden en hebben in de regel ongeveer dezelfde denkwijze als de Kreeft. Omdat Kreeften over het algemeen graag thuis zijn, zijn het mensen die genieten van de activiteiten die je daar gezamenlijk kunt doen, zoals kaartspelen of speciale dinertjes organiseren voor vrienden. Terwijl hun diepe intuïtieve persoonlijkheid de Kreeften zeer sympathiek maakt, kan het er ook voor zorgen dat ze een beetje moeilijk te begrijpen zijn. Neem de tijd voor hen!

Carrière en geld

De Kreeften kunnen net zo vasthoudend zijn als dat ze gevoelig zijn. Wanneer er werk te doen is, stropen ze hun mouwen op en gaan aan de slag. Ze schitteren met name op het vlak van van zorgverlening of verwante taken. Andere carrièremogelijkheden die goed bij dit teken passen zijn die van huishoudster, tuinman en journalist. De liefde die een Kreeft voor zijn of haar land heeft, is een goede basis voor een politieke loopbaan. De noodzaak te voelen alsof ze een verschil maken, hoe klein het ook is, is essentieel voor dit teken om zich vervuld te voelen.

Veiligheid is van het grootste belang voor Kreeften en op het gebied van geld is dat niet anders. Geld verdienen gaat hen over algemeen gemakkelijk af. Kreeften zijn geen geldverspillers. Ze zijn er meer toe geneigd om een paar euro’s te investeren en hun geld daardoor te laten groeien. Veel Kreeften zien geld als een symbool van hun status in het leven en worden er dientengevolge toe geïnspireerd om gezonde bankrekeningen op te bouwen. Kreeften zijn vindingrijk en beheren hun tijd en geld goed.

Liefde en seks

“Ik voel” is de sleutelzin voor Kreeften. En dit komt extra tot uitdrukking als het gaat om lief te hebben. Kreeften tonen hun gevoeligheid bij hun minnaars zonder daar diep over na te hoeven denken. Zij worden gemakkelijk verliefd en kiezen een partner die hen zo veel mogelijk begrijpt. Partners die te oppervlakkig of te ambitieus zijn maken bij Kreeften geen schijn van kans. De Kreeft zal naar iemand op zoek gaan die net zo intuïtief is als hij of zij. Ze zijn toegewijde partners, zijn dol op kinderen en trouwen voor het leven.

Kreeft-weetjes

 • Gezondheid: Aan elk teken is een deel van de anatomie verbonden, waardoor dit het gebied van het lichaam het meest gevoelig is voor stimulatie. De anatomische gebieden voor de Kreeft zijn de borst, de maag, en het bovenste deel van de lever.
 • De belangrijkste planeet voor Kreeften is de maan. Deze wordt beschouwd als de vertegenwoordiging van het vrouwelijke; het, regelt vrouwen in het algemeen. Verder is de maan van invloed op instincten, stemmingen, getijden, interesses, wensen, behoeften, magnetisme, groei, de noodzaak om aan te raken, bewustzijn en vruchtbaarheid.
 • De kleur van keuze voor Kreeften is zilver.
 • De sterrensteen van Kreeften is de parel.
 • De geluksgetallen van Kreeften zijn 4 en 6.
 • Kreeften zijn meest compatibel met Schorpioenen en Vissen.
 • Het tegenovergestelde teken van de Kreeft is de Steenbok.
 • De beste cadeaus voor een Kreeft zijn verzamelobjecten of items voor in het huis.
 • Houdt van: familie, hobby’s, thuis en feestjes
 • Houdt niet van: tegenstrijdigheden, mislukking, autoriteiten, advies (goed of slecht)
 • Huis: Het is het natuurlijke teken van het vierde huis. Dit huis is verantwoordelijk voor thuis, beëindigingen, eigendom, een ouder, fundering en het laatste deel van het leven.
 • Beroemde Kreeften: Robin Williams, Sylvester Stallone, Prinses Diana, Prins William, 50 Cent, John Glenn, Selena Gomez, Tom Cruise, Meryl Streep.


Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *