Loop een uurtje om de calorieën van een blikje frisdrank kwijt te spelen
Zou het niet beter zijn als je op een etiket van ongezonde voedingsmiddelen zou kunnen lezen hoe vaak je moet sporten om de calorieën van dat product terug kwijt te spelen? Dat is alvast de mening van vele wetenschappers. Op de huidige etiketten kan je wel het aantal calorieën aflezen, maar je kan je daar waarschijnlijk niet veel bij voorstellen.

© Pexels.com

De test werd gedaan door onderzoekers van de John Hopkins University in Baltimore. Tieners waren de testgroep. Drie waarschuwingsborden voor het hoge aantal calorieën in zoete drankjes werden onder de loep genomen.

Het eerste bord gaf weer dat elk blikje 250 calorieën bevatte. Het tweede bord toonde aan dat een blikje tien procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën bevatte. Op het derde bord stond te lezen dat je zo’n vijftig minuten moet lopen om de opgenomen calorieën van zo’n blikje terug kwijt te spelen.

Wie het eerste bord las, kocht veel minder frisdrank dan voorheen (zo’n 40%). Wie het bord las waarop te lezen stond dat je zolang moest lopen om de calorieën terug kwijt te spelen, kocht nog minder frisdrank (ze kochten nog maar half zo veel).

Is dit een goed initiatief vind je?Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *