Luister naar de natuur en val in slaap
Als je de slaap niet kan vatten, wat doe jij dan? Tel je schaapjes of heb je een betere oplossing? Het blijkt dat veel mensen rustig in slaap kunnen vallen door te luisteren naar de geluiden van de natuur.


©maxpixel.net

Uit een Brits onderzoek blijkt dat we gemiddeld 37 minuten nodig hebben alvorens we in slaap vallen. Het is dus heel normaal dat men manieren zoekt om sneller in slaap te kunnen vallen.

45 % van de ondervraagde Britten leest nog een boek. Hiervan zou men sneller moe worden. 10 % vindt het dan weer aangenamer om eerst nog zo’n tien minuten met zijn of haar partner te praten. Een andere 10 % geeft toe schaapjes te tellen.

Het is heel opmerkelijk dat 20 % verklaart dat het luisteren naar natuurgeluiden helpt om naar dromenland af te zakken. Slaapexpert Neil Stanley begrijpt dit volledig. Volgens hem kunnen je hersenen hierdoor alle storende geluiden wegfilteren, waardoor je ook veel rustiger wordt. De meest favoriete geluiden zijn dan ook de ruisende golven van de zee en het geruis van de wind.

Britten gaan gemiddeld rond 23u naar bed. Wetenschappers gaan ervan uit dat men minstens acht uur slaap nodig heeft per nacht. Veel Britten hebben hier echter geen oren naar. Zij slapen zo’n zes uur en 49 minuten. Een tekort aan slaap is echter niet echt gezond, dat bleek al uit eerdere studies. Je krijgt meer risico op een hoge bloeddruk, suikerziekte, depressies en obesitas.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *