Make-up-school: leer de fijnste kneepjes van het vak
Make-up kan je er prachtig uit doen zien, maar helaas kan het ook helemaal verkeerd uitpakken. Op zulke dagen gooi je het liefst je hele make-upcollectie het raam uit. Gelukkig is er nog zoiets als een make-upschool waar we de fijne kneepjes van het opmaken kunnen leren. We hebben de tien beste tips van drie make-upscholen samen voor je onder elkaar gezet, zodat jij er straks elke dag op je mooist uit kan zien.

© Pixabay.com

Les 1: Gebruik de juiste tools

De applicators die je gebruikt om je make-up mee aan te brengen zijn misschien wel net zo belangrijk als je vaardigheden wanneer het op opmaken aankomt. Gebruik goede kwasten voor een betere aanbreng, zelfs voordat je je technieken hebt verbeterd. Deze acht basiskwasten heb je zeker nodig:

  • Foundation kwast
  • Concealer kwast
  • Grote poederkwast
  • Rouge kwast
  • Kleine mengkwast
  • Platte oogschaduwkwast
  • Precisiekwast
  • Lippenkwastje

Het is ook belangrijk hoe je je kwasten vasthoudt. Houd bij het aanbrengen van je make-up dus je vingers in het midden van de steel van je kwast. Wil je van een grote kwast een platte kwast maken, zet dan je vingers op het zilveren deel en knijp daar zachtjes in.

Les 2: Mix je foundation met dagcrème

Om een niet te dikke laag foundation op je gezicht te krijgen, maar een natuurlijk effect te behouden, kun je deze mengen met je dagcrème. Bovendien blijft deze dan langer zitten. Heb je last van een vettige huid? Breng je foundation dan aan met een sponsje. Hierdoor komt de kleur vrij, maar blijft een groot deel van de olie uit de foundation achter. Zo heb je wel de camouflage, maar niet die extra glans.

Les 3: Accepteer je schoonheidsfoutjes en camoufleer ze dan

Tegengestelde kleuren heffen elkaar op. Dus groene concealer verbergt rode plekjes, waar oranje concealer paarse wallen onder je ogen opheft. Oefen gerust met een vriendin, zodat je beter zicht krijgt op het hele gezicht en je beter weet waar je op moet letten.

Les 4: Het aanpassen van de vorm van je gezicht

Het veranderen van contouren heeft alles te maken met het creëren van schaduwen en highlights. Lichte kleur haalt dat deel van je gezicht naar voren en donkere kleur zal het naar achteren plaatsen. Heb je een rond gezicht, maak dan een schaduw met bronzer een of twee tinten donkerder dan je huid die als een 3 langs je slapen, de kuiltjes in je wangen en je kin loopt. Heb je een groot voorhoofd, dan wil je deze schaduw langs je haargrens aanbrengen.

Bij een brede neus breng je deze langs je neusbrug aan en een highlighter over het midden van je neus. Heb je last van hangwangen? Breng dan een highlighter aan boven je konen tot aan je slapen. Breng vervolgens blush aan op je konen en een bronzer in het kuiltje van je wangen.

Les 5: Laat je ogen beter uitkomen

Wil je meer volume aan je ogen toevoegen, ga dan met een lichte bronzer over de arcadeboog. Heb je blauwe ogen dan kun je een oranje kleur bronzer gebruiken voor nog blauwere ogen. Heb je ogen die dicht bij elkaar staan, dan kun je het beste zwarte eyeliner aanbrengen op de buitenste helften van je bovenste en onderste oogleden, waarvan de uiteinden samenkomen. Heb je laaghangende oogleden, dan kun je boven je arcadeboog wat highlighter aanbrengen en erin wat donkere oogschaduw, om deze als het ware meer naar achteren te ‘duwen’.

Heb je kleine ogen, dan is het gebruik van beige eyeliner op de rand van je onderste ooglid aan te raden. Gebruik vervolgens zwart kohlpotlood op je gehele onderste en bovenste ooglid. Laat deze vervolgens vervagen door oogschaduw aan te brengen. Voor een natuurlijke look breng je op de binnenkant van je bovenste oogleden, welke vorm dan ook, zwarte eyeliner aan.

Les 6: Kleuren in tegenstellingen

Voor oogschaduw geldt dat tegengstelde kleuren elkaar beter uit doen komen. Heb je blauwe ogen, gebruik dan oranje oogschaduwtinten zoals goud, abrikoos of perzik. Heb je groene gen, gebruik dan oogschaduw met een rode ondertoon zoals pruim of wijnkleur. Degenen onder ons die bruine ogen hebben, kunnen haast elke kleur gebruiken, hoewel vooral blauw en paars aan te raden zijn.

Les 7: Breng eyeliner goed aan

Teken de lijn langs je ogen niet in één beweging, maar beweeg van de binnenste hoek naar het midden van je ooglid en ververs de eyeliner op je kwastje, waarna je van de buitenste hoek naar binnen tekent.

Les 8: Lippen als Angelina Jolie

Je lippen zijn het mooist als ze even breed zijn. Is dit niet zo, dan kun je ze met schaduwen en highlights er even groot uit laten zien. Breng hiervoor foundation aan op je lippen en wijzig de contouren door zachtjes met een wit oogpotlood over de buitenste lijnen te tekenen. Teken erna met een lippotlood over deze lijn en breng vervolgens lippenstift op je lippen aan met een lippenkwastje. Doe dit van het midden van je bovenste lip naar de mondhoeken toe en van je mondhoeken tot aan het midden van je lippen. Dit om zeker te zijn van een goede verdeling. Breng vervolgens een lichte foundation aan langs de nieuwe liplijn.

Les 9: Kleur je wenkbrauwen waarheidsgetrouw

Een te donkere kleur wenkbrauwpotlood kan ervoor zorgen dat je een stuk ouder lijkt. Kies in plaats daarvan voor een kleur die een paar tinten lichter is dan je haarkleur. Oefen daarnaast iets meer druk uit aan de wortel van de haartjes voor een realistischere look. Maak je gebruik van een poeder, begin dan aan de buitenkant van je wenkbrauw en strijk tegen de haartjes in. Dit zorgt voor een natuurlijker resultaat doordat de poeder onder de haartjes terecht komt.

Les 10: Wallen laten verbleken

Verwijder wallen onder je ogen met een zogenaamde “Hollywood V.” Gebruik een concealer kwast om de kleurcorrigerende concealer onder je oog in een V vorm van je buitenste naar je binnenste ooghoek aan te brengen. Tap daarna met de kwast de concealer in je huid, tot je bij het midden van je onderste ooglid komt waar je de concealer uit laat waaieren voor een lichter resultaat.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.