Make-up voor beginners: hoe concealer gebruiken
Een concealer is een fantastisch product. Het kan een gezicht een stralend uitzicht geven, oneffenheden en andere zaken wegtoveren en die vervelende zakken onder je ogen en kleine vermoeidheidsrandjes een echte halt toeroepen. Niet verwonderlijk dan ook dat concealer vaak één van de eerste make-up producten is die vrouwen kopen. Desondanks blijft het vaak een hele uitdaging om de correcte tint concealer te vinden. Geen zorgen: we maken het zo wat gemakkelijker voor je!

© Flickr.com

Less is more

Concealer wordt natuurlijk vaak gebruikt om een imperfectie weg te toveren voor er een dikkere laag make-up over verdwijnt. Het is echter wel belangrijk om hier subtiel mee te zijn. Als de concealer te dik opgelegd wordt zal je huid er zeer zwaar en vreemd uitzien. Om dit te voorkomen kan je het beste eerst de foundation aanbrengen en goed kijken hoeveel van de donkere randen en andere imperfecties de foundation kan bedekken op zichzelf. Is dat niet voldoende? Voeg er dan een dunne laag concealer over: je zult je erover verbazen hoe weinig je eigenlijk nodig hebt.

Onder de ogen

Concealer voor onder ogen dient altijd twee tinten lichter te zijn dan je huidtoon. Foundation moet natuurlijk altijd matchen met je huidskleur maar een lichtere concealer kan een liftend effect geven op je huid. Dit is dan ook één van de redenen waarom zo ontzettend veel mensen een verkeerde tint concealer gebruiken: ze matchen te veel met de huid.

Weg met wallen

Wallen onder je ogen kan je simpelweg niet helemaal verbergen met concealer. Wat je wel kan doen is concealer gebruiken om het minder merkbaar te maken. Breng een kleine hoeveelheid concealer recht op de wallen aan en smeer het met je ringvinger voorzichtig rond je wallen om het idee van een perfect gladde huid te creëren.

Een donkere verkleuring

Last van donkere vlekken op je huid? Een crème concealer is hierbij vaak effectiever dan andere soorten. Om de duurzaamheid van je werk te bevorderen raden we je echter wel aan om het met een concealer in poedervorm verder af te werken. Let wel op: ook hier geldt dat subtiliteit belangrijk is.

Geboortevlekken en tattoo’s

Om tattoo’s en geboortevlekken te bedekken zul je een full-cover crème moeten gebruiken. Liefst nog eentje die 1 à 2 tinten lichter is dan de huid net rond de tattoo of de geboortevlek. De lichtere tint zal ervoor zorgen dat het bedekte oppervlakte meer op natuurlijke huid zal lijken. In de volgende stap breng je een dunne laag foundation aan en herhaal je dit proces tot de gewenste bedekking bereikt is. Breng dan nog vlug wat foundation in poedervorm aan om er een blijvend effect van te maken.

Voor kleine vlekjes

De meeste vlekjes hebben een lichte rode tint en rijzen iets boven de huid uit. Een camouflage potlood direct op vlekjes en de omringende huid kan hier wonderen doen. Gebruik je ringvinger om het te mixen met de aanwezige foundation en concealer en klaar is kees!Lees nog meer over:,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.