Met deze tips vind je de perfecte fietsendrager voor op de auto
De zomervakantie is aangebroken, dus dat betekent: erop uit met de fiets! Of het nou dichtbij huis of op een verre vakantiebestemming is, met een fietsendrager voor op de auto wordt het vervoeren van fietsen een fluitje van een cent! Fietsendragers zijn er in alle soorten en maten, maar hoe kies je de juiste? Met deze kooptips vind je binnen no-time de perfecte fietsendrager voor op uw auto.

© pixabay.com

Tip 1: Hoeveelheid fietsen

Denk er van te voren over na hoeveel fietsen u wilt vervoeren, een aantal fietsendragers zullen direct afvallen. Op de trekhaak of achterklep kunnen doorgaans 1 à 2 fietsen gemonteerd worden, terwijl er op het dak gemakkelijk meerdere (lichtgewicht) fietsen vervoerd kunnen worden.

Tip 2: Welke soort fietsen

Bepaal welke soort fietsen u wilt gaan vervoeren. Sommige fietsendragers zijn namelijk niet geschikt voor zware (elektrische) fietsen of voor fietsen met brede banden zoals mountainbikes. Fietsendragers op de trekhaak kunnen het meeste gewicht dragen en zijn daarmee geschikt voor elektrische fietsen. Fietsendragers op de achterklep en het dak kunnen minder gewicht dragen en zijn daardoor meer geschikt voor normale of lichtgewicht fietsen. 

Tip 3: Plaatsing op de auto

Bedenk welk type fietsendrager het beste op uw auto past. Koopt u een fietsendrager voor op de trekhaak? Controleer dan de maximale kogeldruk van de trekhaak. Wilt u graag dat de kofferbak van uw auto beschikbaar blijft? Kijk dan naar een fietsendrager op trekhaak met kantelfunctie of kies een dak fietsendrager. Wilt u uw fietsen graag op het dak monteren? Denk er dan bij na dat uw hoogte en luchtweerstand tijdens het rijden toe zullen nemen.

Tip 4: Elektrische aansluiting

Bij de aanschaf van een fietsendrager is het belangrijk goed te letten op de elektrische aansluiting van de auto, zodat uw autoverlichting naar behoren zal blijven functioneren. De aansluiting zal een 7- of 13-polige stekker zijn. Het is hierbij belangrijk dat de fietsendrager op deze aansluiting past.Lees nog meer over:, , ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.