Mooi je nagels doen, zonder knoeien
De meesten van ons vinden het nog best lastig om een manicure te doen zonder hierbij de huid rondom de nagels mee te kleuren. Zeker wanneer we een apart patroontje of kunstwerkje van onze nagels willen maken. Gelukkig zijn hier heel wat oplossingen voor, maar kennen we deze wel? Lees verder in deze nagellak tutorial voor tips die je niet mag missen wanneer je regelmatig knoeit bij het lakken van je nagels.

© Pexels.com

Instructies

  • Het eerste wat we aanpakken zijn de besmeurde nagelriemen en huid die rondom de nagels ontstaan tijdens het lakken. Daarom is het belangrijk dat je eerst leert hoe je het best de nagellak op je nagels aan kunt brengen, voordat je interessante tips krijgt om ware kunstwerkjes te creëren.
  • Breng bovenal eerst een laagje nagelversteviger aan op de nagel, om extreem verzwakken van de nagels te voorkomen. Ook verkleuren je nagels zo minder snel door de nagellak. Schudt daarna met de nagellak en warm deze een beetje op door hem tussen je handen te wrijven.
  • Hoe breng je nu de nagellak aan? Plaats het uiteinde van het kwastje midden op je nagel en smeer eerst de nagellak uit naar de nagelriem zonder deze mee te lakken. Daarna pas naar het uiteinde van je nagel, in een rechte lijn naar de hoek. Doe dit dan ook voor de andere helft tot de hele nagel gelakt is. Dunne laagjes aanbrengen en tussendoor laten drogen.
  • Hierna komt de populaire tip onder de sterren en experts om tijdens het lakken van je nagels niet te knoeien: gebruik vaseline. Smeer een beetje op de nagelriemen en de huid langs de nagels, zonder dat het je nagels zelf raakt. Deze truc werkt doordat het vet in de vaseline de nagellak afstoot. Verwijder na het aanbrengen van de nagellak gewoon de vaseline en je perfecte manicure is klaar!
  • Veel professionals gebruiken vloeibare latex, en vanaf nu kun je dit ook thuis doen. Breng deze met het kleine kwastje aan rondom de nagel en op de nagelriemen en wacht even tot het droogt. Lak daarna je nagels en verwijder de latex naderhand heel gemakkelijk. Het komt als een velletje los van je huid, zo gemakkelijk als wat!
  • Heb je ondanks bovenstaande tips om je nagels te lakken zonder blaasjes of lijnen in je manicure, toch kleine resten nagellak op je huid, dan kun je deze met een wattenstaafje met wat nagellakremover heel precies weer weghalen, zonder dat je daarbij de nagel raakt. Er zijn nu ook correctiepennen te koop die ook zorgen voor mooie resultaten.
  • Heb je bovenstaande tips kunnen gebruiken? Dan wil je jouw nagels nu zo snel mogelijk laten drogen. Houdt je nagels hiervoor een minuut lang onder de koude kraan, of koop een professionele nageldroger bij een van de betere nagelstudio’s. En wat dacht je van de koude stand van je haarföhn?

Heb je de tips voor het netjes lakken van je nagels in dit artikel goed doorgelezen, dan kun je voortaan thuis je nagels net zo mooi maken als in een nagelstudio. Summer, here we come!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *