Nooit meer inkt bestellen
Hewlett-Packard is een van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven en behoort al jaren tot de top drie van computerleveranciers. Printers voor zowel de huiselijke als de zakelijke markt is een belangrijk onderdeel. Hp biedt bij de aanschaf van printers een abonnement op de levering van de inkt met de zogeheten instant ink.

© pixabay.com

Goedkoper
Printers waarmee je kunt printen, scannen en kopiëren worden steeds geavanceerder, maar ook goedkoper. Vanaf minder dan vijftig euro is er al een thuisprinter van HP. De verdiencapaciteit van Hewlett-Packard is niet de hardware, maar de levering van inkt. Het bedrijf heeft dus alle belang om klanten te blijven bedienen met de levering van inktcartridges.

Inkt
De kwaliteit van de hp-inktcartridges is prima. Hiermee zijn afdrukken van laserkwaliteit met heldere zwarte teksten en scherpe afbeeldingen te maken. De afdrukken van de hp 302 inkt cartridges zijn erg professioneel van kwaliteit dankzij de thermische inkjettechnologie. Hp 302 inkt droogt snel en laat geen vlekken achter op het papier. De kleur variant zorgt voor een mooie kleurweergave.

Huismerk
Naast de originele inktcartridges zijn er de huismerk varianten. Deze zijn in vergelijking met de hp cartridges goedkoper. Hewlett-Packard probeert met updates het gebruik van de goedkopere inktaanbieders tegen te gaan. Printers werken uitsluitend bij de eigen inktcartridges en geven bij huismerkcartridges een fout melding. Het gaat met name om de hp Officejet modellen. De fabrikant geeft als reden om de bescherming van de kwaliteit en de veiligheid te handhaven en daarom uitsluitend printbenodigdheden met een originele hp-chip toe te laten. Hp Instant Ink is een abonnementenservice die maandelijks nieuwe inkt cartridges opstuurt. Er zijn verschillende abonnementen die HP ‘plannen’ noemt. Met Hp Instant Ink betaal je per pagina die je print waarbij het niet uitmaakt of het een zwartwit of kleurenfoto betreft. Per plan wordt het aantal pagina’s afgesproken. Bijvoorbeeld bij een regelmatige thuisprinter met 100 pagina’s per maand bedraagt de abonneeprijs 4,99 euro oftewel een halve eurocent per pagina of foto. Bij meerdere pagina’s betaal je een hogere vaste prijs van 0,10 eurocent. Niet gebruikte pagina’s mogen tot een bepaald maximum meegenomen worden. Of de service goedkoop is, laat ik in het midden. Het is wel gemakkelijk omdat je nooit zonder zit.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *