Online dating: de ontmoeting
Het internet zorgt er voor dat je gemakkelijk iemand kan leren kennen en er mee afspreken in de hoop er een langdurige relatie mee aan te kunnen gaan. Toch is het de eerste keer voor beiden een blinde ontmoeting. Hoe goed je elkaar al kent door te chatten, foto’s, karakters uit te wisselen, e-mails te versturen of andere leerpunten, het blijft een zenuwachtige bedoening voor beiden.

© Pixabay.com

Daarom enkele tips om de ontmoeting goed te laten voorlopen:

Wees op je best, maar blijf jezelf
Hoe goed je jezelf ook beschreven hebt in je online datingprofiel, wees de dag zelf vooral jezelf. Verzorg je als man, scheer je en ga naar de kapper. Als vrouw doe je hetzelfde, een verzorgd uiterlijk zonder te uitdagend te willen doen. Gewoon hoe je anders ook door het leven gaat. Een eerste ontmoeting is vooral een hoop indrukken wisselen en het uiterlijk en voorkomen is daar een heel groot gegeven in.

Kies een openbare plaats
Kies voor een plaats waar veel volk is doch waar je elkaar wel verstaat. Een park, een stil praatcafé, een bibliotheek, een winkelcentrum; Zo schep je alvast een veilig kader voor beiden en geeft het een zeker gevoel van veiligheid.

Hou het kort
Je eerste ontmoeting hoeft geen uitgebreid diner te zijn of een lange uitgangsmarathon. Een korte lunch en een wandeling in het park zal je al heel veel leren over je online date.

Let op je taal
Niet alleen inhoudelijk let je beter op, ook rond je taalgebruik doe je beter eerst algemeen. Laat dialecten en grof taalgebruik achterwege.

Wees voorbereid op het onverwachte
Hoeveel e-mails je ook verzonden hebt of de uren die je al aan de telefoon gehangen hebt, het is best mogelijk dat bij de eerste blik het direct fout zit. Die foto was toch iets mooier dan het echte, die karaktertrekken zijn toch wel heel uitgesproken of juist niet aanwezig volgens jou, het kan allemaal.

Hou oogcontact
Blijf oogcontact houden. Steeds in het rond kijken geeft niet direct de meest geïnteresseerde indruk.

Blijf de date opvolgen
Hoe het ook afgelopen is, blijf beleefd en stuur een bedankmail. Schrijf gerust dat je denkt dat het verder niets gaat worden en sluit af. Heb je er een goed gevoel bij, dan kan je gerust een nieuwe ontmoeting plannen.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *