Op reis naar Bilbao? Vergelijk via Trivago!
Dit jaar wilden we eigenlijk ergens anders op vakantie in Spanje. We waren al verschillend keren naar Madrid en Barcelona geweest en waren op zoek naar een andere stad. Uiteindelijk kwamen we uit bij Bilbao, een bijzondere stad waar ontzettend veel te zien en te beleven is. Het was dan ook een fantastische vakantie. Niet alleen het verblijf wast uitstekend, ook het aantal bezienswaardigheden en activiteiten in en rondom Bilbao was veel uitgebreider dan vooraf gedacht.

© Pexels.com

Hotel via Trivago
Na een kleine oriëntatie was het natuurlijk belangrijk om een goed hotel te vinden. Nu maken we vrijwel altijd gebruik van Trivago wanneer het om het boeken van een hotel gaat. Dat is namelijk eenvoudig, snel én je weet zeker dat je niet te duur uit bent. Er is keuze genoeg uit hotels in Bilbao en bovendien kun je hier direct je eigen voorkeur aangeven. Sommigen vinden het bijvoorbeeld ontzettend belangrijk dat ze in de buurt van het centrum van de stad zitten terwijl anderen juist liever in een rustige buitenwijk verblijven. Ook zijn er vakantiegangers die andere eisen stellen aan het hotel. Sommigen zijn erg gesteld op een goede en gratis WIFI verbinding en er zijn ook talloze mensen die graag over een luxe kamer beschikken met wellness mogelijkheden of een zwembad bij het hotel. Dat kun je allemaal als criteria opgeven bij je zoektocht naar een hotel via Trivago en dat maakte het voor ons stukken eenvoudiger.

Bilbao
Bilbao zelf is een fantastische stad waar je heerlijk kunt eten. Dat is echter lang niet het enige. Er zijn verschillende culturele bezienswaardigheden zoals het Guggenheim Museum waar beeldende kunst uit de twintigste en de eenentwintigste eeuw tentoongesteld wordt. In het oude stadscentrum zijn verschillende historische bezienswaardigheden te vinden. Eigenlijk ademt het hele oude centrum historie uit. Het wandelen door de smalle straatjes en het bezichtigen van de oude kerken was voor ons echt een feest. Vooral de kathedraal van Santiago de Bilbao maakte erg veel indruk. Er is maar liefst 200 jaar aan dit gebouw gewerkt! We vonden het overigens ook fantastisch om op de Mercado de la Ribera rond te struinen. Hoewel we best veel markten hebben gezien in de wereld, was dit toch verreweg de mooiste en meest uitgebreide. Elke dag opnieuw komen duizenden mensen op deze overdekte markt af. Je vindt er dan ook werkelijk alles. Als we even genoeg hadden van de cultuur en zin hadden in een lekker hapje of drankje of juist tot diep in de nacht wilden genieten van het uitgaansleven, bezochten we Abandao. In deze wijk vind je namelijk een bruisend uitgaansleven. Tijdens echt warme dagen gingen we overigens gewoon naar het strand, dat op nog geen 20 minuten afstand met de metro ligt!

Kortom: op zoek naar een hotel? Check dan eens bij Trivago!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *