Op vakantie met de fiets? Dit zijn de beste fietsdragers van het moment
Wanneer het zonnetje komt piepen na zijn winterslaap kriebelt het weer volop om op de fiets te springen. Wat is er heerlijker dan een gezellige fietstocht in eigen land met vrienden. Ga jij liever op vakantie en verken je graag de nieuwe oorden op de fiets? Dan neem je liefst je eigen vertrouwde tweewieler mee op pad. Een degelijke fietsdrager is geen overbodige luxe meer. Hierbij de top vijf beste fietsdragers van het moment, voor jou op een rijtje gezet!

© fietsendragercenter.be

1. Thule EasyFold XT 2B 13pin

Op nummer 1 staat de Thule EasyFold XT 2B 13pin. Een fietsdrager die geschikt is voor het vervoer van twee fietsen. Je kunt hem eenvoudig monteren op de trekhaak van je wagen of busje en dankzij het kantelsysteem hoef je hem niet te demonteren als je in de koffer van je auto moet zijn. Je kunt hem niet enkel gebruiken voor stadsfietsen, maar ook kinderfietsen, racefietsen. Zelfs de zwaardere fietsen zoals mountainbikes of elektrische fietsen kunnen makkelijk met deze fietsendrager worden vervoerd dankzij het maximale laadvermogen van 60 kilogram. Via een eenvoudig plooisysteem kan de Thule Easyfold vlotjes worden opgeborgen en neemt hij heel weinig opbergruimte in. Belangrijk ook voor op reis: er is een dubbele anti-diefstalbescherming. Thule heeft van deze fietsendrager ook een uitvoering waarop drie fietsen kunnen vervoerd worden.

2. Pro-User Diamant

Op de tweede plaats vinden we de Pro-User Diamant. Deze fietsdrager is tevens geschikt voor twee fietsen en is te monteren op de trekhaak van de wagen of het busje. Het maximale laadvermogen van 60 kilogram en maximale bandbreedte van 5cm laat toe om alle types fietsen te vervoeren. De fietsdrager wordt geleverd samen met een handige opbergtas. De toegang tot de kofferruimte van de wagen is verzekerd door het handige kantelsysteem en deze fietsdrager is ook voorzien van een extra diefstalbeveiliging.

3. Hapro Atlas 2

De derde plaats is gereserveerd voor de Hapro Atlas 2. Met zijn veertien kilogram is dit een lichte fietsdrager die geschikt is voor elk type fiets. Hij is vlotjes te monteren op de trekhaak en er is ruimte voor het vervoeren van twee fietsen. De Hapro Atlas 3 is zijn grote broer, die, zoals de naam het zegt, geschikt is voor drie fietsen. De fietsdrager is kantelbaar om makkelijk bij de koffer te kunnen en de fietsen zijn prima beveiligd door de extra fietsbeveiliging.

4. Bosal Traveller 2

Op een mooie vierde plaats staat de Bosal Traveller 2. Een fietsdrager die geschikt is voor het vervoer van twee fietsen met een maximaal gewicht van 60 kilogram. Je monteert hem op de trekhaak. Het kantelsysteem, dat te bedienen is met een voetpedaal, laat de fietsen tot 65° kantelen, wat een zeer vlotte toegang tot de kofferruimte toelaat. De montage en het opbergen van deze fietsdrager worden als twee grote pluspunten ervaren bij gebruikers. De Bosal Traveller werd ook in een versie uitgebracht waar drie fietsen kunnen worden mee vervoerd.

5. Thule Xpress 970

Dit rijtje wordt afgesloten met op de vijfde plaats de Thule Xpress 970. Deze fietsdrager is wat de uitzondering in het rijtje. Hij is eerder geschikt voor sportieve fietsers die hun racefiets of MBT wensen mee te nemen op reis. De fietsdrager wordt gemonteerd op de trekhaak en heeft een vlot kantelsysteem. Hij werkt, in tegenstelling tot de bovenstaande modellen, met een hangende fietsplaatsing. Het totale systeem weegt amper 5 kilogram maar heeft dan ook maar een laadvermogen van 30 kilogram, niet geschikt voor twee elektrische fietsen dus. Deze fietsdrager is vlot op te bergen, licht om te monteren en perfect geschikt voor het vervoer van lichte fietsen zoals sportieve racefietsen of eventueel de kinderfietsjes.

Besluit

Voor elk type fiets én elk type fietser is er de geschikte fietsdrager. Neem je graag de fietsen mee voor een lange fietsvakantie, of een kort weekendje weg? Een goede fietsdrager is een niet te missen accessoire voor elke fietsliefhebber. Met een fietsdrager uit deze top vijf op je wagen of busje, kan je vakantie niet meer stuk!

Extra tip

Alle fietsdragers kan u aanschaffen bij Coolblue

© Coolblue.be

 

AdvertisementLees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *