De perfecte huid: geen fantasie
We kennen ze allemaal wel. Die ene vrouw uit de vriendenkring die er altijd stralend uitziet met dank aan een perfecte huid (geen rimpeltje te zien!). Het soort huid waarvan je je afvraagt of de vrouw in kwestie een heks is of gewoon een goede dermatoloog heeft. Of misschien heeft ze gewoon geluisterd naar de tips om een perfecte huid te krijgen. We hebben met vrouwen van diverse leeftijden gepraat en de beste tips voor een stralende huid op een rijtje gezet!

© pxhere.com

Herken de juiste gebieden
Je zou niet dezelfde lotion gebruiken voor je gezicht als voor je lichaam toch? Waarom gebruik je dan dezelfde lotion voor pakweg je neus en je voorhoofd? Herken dan ook waar het misloopt en pak dat gebied op de juiste manier aan. Is je voorhoofd redelijk vet? Dan geldt daar een andere crème voor dan je op sproeten dient te smeren of op een te droge plek op je gezicht. Het is zo simpel: verschillende gebieden huid hebben een verschillende behandeling nodig.

Bescherm jezelf!
Bruinen is misschien wel het favoriete tijdverdrijf van elke vrouw. Maar je weet ook dat overmatig zonnen bijzonder slecht is voor je huid. Voor een echte, stralende huid moet je zelfs nog verder gaan. Veel lotions en dagcrèmes hebben al een basisbescherming tegen de vernietigende stralen van de zon, maar om echt veilig te zijn heb je als je langdurig buiten bent nog zeker een extra laag zonwerende crème nodig.

Anti-oxidanten
Naast de zonnecrème is het altijd een goed idee een laag anti-oxidanten toe te voegen op je huid bij het naar buiten gaan. Waarom vraag je jezelf af? Ze beschermen je tegen de schade van rook, vervuiling, uv-stralen en stress.

Je gezicht wassen
Na een drukke dag heb je als vrouw al eens snel de neiging niet al te hard op te letten bij het verwijderen van make-up en crèmes. Dat valt je nu ook echt niet kwalijk te nemen: wie denkt daar nog aan na een drukke dag op kantoor? En toch zou je dat beter wel doen. Nauwkeurig alle rommel van je gezicht halen is broodnodig voor een perfecte huid. Dat niet doen kan tot rimpels, oneven en gewoonweg beschadigde huid leiden.

In conditie!
Je hoeft daarom niet elke dag de gym in te trekken maar een zeker niveau van fysieke conditie is een noodzaak voor een mooie huid. Een energiek, getraind lichaam is gewoon resistenter dan een lichaam dat geen van die dingen is. En je huid zal dat effect ook merken. Regelmatig sporten verhoogt de bloedtoevoer naar je huid, zorgt voor extra voedingsstoffen en maakt je huid algemeen gezonder.

Weg met die suikerdranken
Je hoeft voor een perfecte huid niet meteen als een non te leven maar een beetje opletten mag wel. Elke avond fast food en frisdranken naar binnen kappen zal een vernietigend effect hebben op je huid. Tracht dus zoveel mogelijk te vermijden de vetten, hamburgers, chips, frisdranken en meer te verorberen.

Volg de genoemde tips op en je zult al snel merken dat je huid er elke dag stralender en beter uitziet. Genen kunnen immers wel helpen voor een goede huid, maar jij kan dat ook!Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *