Pleidooi voor de ultra korte pony
Of je het nu een ultra korte pony, micro pony, baby pony of microzoom noemt, de ultra korte pony is een haarstijl waar we het niet unaniem over eens zullen worden. Sommigen van ons zijn erdoor geobsedeerd, wat blijkt uit sociale netwerken als Instagram, Pinterest en Tumblr. Anderen blijven de ultra korte variant op de pony een raar gezicht vinden. Mocht je in de laatste categorie vallen, dan is dit artikel de moeite van het lezen waard: lees het nu en verander wellicht van standpunt.

© Flickr.com

Ultra korte pony’s zijn eigenlijk het lelijke eendje van de kapsels. Ze zijn een beetje fout, maar dat hoort bij de aantrekkingskracht. Net zoals het dragen van sneakers onder een jurkje, wat tegenwoordig overigens ook prima kan. Je weet dat het niet bij elkaar hoort, maar het zorgt voor een interessant en vernieuwend totaalplaatje.

Baby pony’s zijn ook heel praktisch. Omdat we vaak vinden dat onze pony te snel groeit en we hem snel weer bij moeten knippen. En omdat we klagen dat hij de hele dag door voor ons gezicht hangt. Met een ultra korte pony worden beide problemen opgelost. Je hebt geen gekriebel meer in je ogen en hoeft niet snel weer naar de kapper te rennen.

De ene micro pony is bovendien de andere niet. Hoewel de micro pony wordt gezien als een enkele look, zijn er tal van verschillende variaties. Speel met lengte, dikte en afwerking. Kies voor een symmetrisch model, of ga voor asymmetrisch. Probeer eens een dikke pony boven je wenkbrauwen, of ga voor superkort vlakbij je haargrens. Maak er een strakke lijn van, of ga voor een korte borstelige pony. Je kunt zelfs kiezen voor een mix van kortere en langere lagen, of voor een pony met scheiding.

Vele beroemdheden gingen je voor: Kate Perry is een groot fan van de ultra korte pony, zoals je in veel van haar optredens en muziekclips kunt zien. Maar ook Rooney Mara in de film The Girl With the Dragon Tattoo uit 2011 maakte een statement met deze zeer korte variant op de pony. Audrey Hepburn had een micro pony en ook Beyoncé heeft de look uitgeprobeerd, al was het dan niet met succes. En kijk je graag modeshows, dan heb je daar ook vast al wel eens een of meerdere modellen met een ultra korte pony gezien: op sommige catwalks hebben de modellen er allemaal een.

Wat is het ergste dat je kan gebeuren als je kiest voor een micro pony? In het ergste geval zul je er een paar weken tegenaan moeten kijken, tot het weer een gewone pony is. Vind je dat ook niet mooi, dan kan je je pony altijd nog naar achteren spelden. Schoonheid gaat om experimenteren, dus probeer de micro pony eens. Misschien wordt het wel jouw nieuwe haarstijl.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *