Redenen waarom een kamersteiger prettig werken is
Wanneer je werkzaam bent als schilder of een eigen klussenbedrijf hebt, dan heb je absoluut een goede kamersteiger nodig. Bij klussen binnenshuis is een kamersteiger namelijk onmisbaar. Of je nu professioneel klusser bent of een doe-het-zelver: een kamersteiger kopen is verstandig om klussen in het interieur goed en efficiënt te kunnen uitvoeren. Maar welke voordelen hebben kamersteigers zoal te bieden? In dit artikel zetten we de grootste pluspunten van een kamersteiger voor je op een rijtje.

© pixabay.com

Gemakkelijk op te bouwen & wendbaar

Kamersteigers zijn, anders dan rolsteigers, bedoeld voor binnengebruik. Prettig aan kamersteigers is dat ze gemakkelijk op te bouwen zijn. Dit kan gedaan worden door één persoon. Je hebt dus niemand nodig om je te helpen en kunt ook als zelfstandige klusser de steiger snel opzetten. Fijn is verder dat kamersteigers, omdat ze binnen gebruikt moeten kunnen worden, erg wendbaar en flexibel zijn. De steigers zijn in kamers gemakkelijk te verplaatsen en kunnen ook in badkamers, de keuken en op andere plekken zoals de gang, me speels gemak gebruikt worden.

Jezelf een hoop tijd besparen

Een interessant pluspunt van kamersteigers in vergelijking met bijvoorbeeld een trap, is dat kamersteigers een platform hebben. Op het platform kun je alle spullen en klusbenodigdheden zetten die je nodig hebt. Denk aan verf, kwasten, folie, gereedschappen, et cetera. Gebruik je in plaats van een kamersteiger binnenshuis een trap, dan kan dit niet. Je moet dan telkens de trap op en af lopen om accessoires, zoals verf of gereedschap, op te halen. Een kamersteiger gebruiken bespaart je dan ook veel tijd! En tijd is geld, zeker als je zelfstandig bouwvakker of klusser bent.

Veilig op hoogte werken

Prettig aan kamersteigers is verder dat je veilig op hoogte kunt werken. Je staat (of zit) op een kamersteiger een stuk stabieler en veiliger dan op een trap. Je kunt de wieltjes van de kamersteiger vastzetten, zodat je geen risico loopt op een steiger die verschuift. Het veilig kunnen werken binnenshuis is natuurlijk belangrijk. Want als doe-het-zelver wil je uiteraard niet te maken krijgen met een ongeval.

Veel keuze aan maten en soorten kamersteigers

Fijn aan het gebruik van een kamersteiger is ten slotte de ruime keuzemogelijkheden die je hebt qua maten en soorten. Kamersteigers zijn in diverse maten (lengte en breedte, en natuurlijk hoogte) verkrijgbaar. Eigenlijk is er voor elk type klus en voor woningen en panden met hogere ruimtes wel een oplossing op maat te vinden. Ook qua merken en soorten is er de nodige keuze voor de kritische professional. Het belangrijkste uitgangspunt is echter dat je kiest voor kwaliteit.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *