Rood haar in de schijnwerpers
Rood haar is nog nooit zo hip geweest als op dit moment. Of je nou kiest om te schitteren met een vers geverfd felrood kapsel of liever voor adembenemende kastanje lokken gaat, je kan de plank niet misslaan. Rode tinten zijn tegenwoordig namelijk de populairste van het hele kleurenspectrum. Het rijtje beroemdheden dat de rode stijl rockt bewijst het des te meer.

© Pexels.com

Natuurlijke rode tinten

Als het op natuurlijke rode tinten aankomt, dan voert de roodharige Lily Collins de lijst aan. Op de foto zien we haar met lange golvende lokken die enigszins rommelig in model zijn geföhnd tijdens het Christmas Lights evenement van Stella McCartney.
Actrices Emma Stone, Julianne Moore, Christina Hendricks en Isla Fisher zijn andere beroemdheden die pronken met geweldige natuurlijke rode kleuren. Ook model Lily Cole is een vrouw die nooit bang is geweest om de schoonheid van karmijnrood haar trots te vertegenwoordigen.

Subtiele kaneeltinten

De lokken van de Franse schoonheid Joséphine de La Baume en Oscar winnares Nicole Kidman zijn twee van de mooiste voorbeelden van de meer subtiele kaneeltinten. Hun looks zijn zo hot dat wannabe roodharigen zoals Blake Lively en Drew Barrymore hun trendy kapsels proberen te kopiëren.

Felrode lokken

Ook felle kleuren zijn zeer populair bij beroemdheden. Vele beroemde schoonheden, van Cheryl Fernandez tot mede zangeres Rihanna, hebben hun creatieve rode fantasieën werkelijkheid laten worden in de haarsalon. Een speelse coupe kan een extra dimensie toevoegen aan felrood haar. Cheryl houdt er bijvoorbeeld van haar opvallende rode haar te stylen in een eenvoudige schuine bob, terwijl Rihanna een voorkeur heeft voor springerig geföhnde lokken.
De Britse zangeres Florence Welch benadrukt haar vurige rode haar extra door een lipstick in dezelfde rode tint op te doen voordat ze op het podium stapt voor een optreden.

Speelse highlights en multitonen

Ben je bang dat je look op een gegeven moment zijn glans verliest of stoffig begint aan te doen? Neem een voorbeeld aan Nicola Roberts. De ster van Girls Aloud heeft haar schouderlange lokken een verse boost gegeven met een zachtere zonnige tint bij de haarpunten. Het eindresultaat was een perfecte aanvulling op Nicola’s porseleinwitte huid dat haar andere belangrijke beauty kenmerk werd tegen de tijd dat de meidengroep hun laatste dagen in de muziek toplijsten beleefde. Varieer dus gerust met speelse highlights in verschillende tinten rood als je jouw vurige lokken een frisse oppepper wilt geven.

Laat je inspireren

Er bestaan net zoveel tinten rood als je fantasie het kan bedenken. Het rossige kleurenspectrum bevat veel lichte en donkere variaties in tinten zoals koper, kaneel, robijn en kers. Bekijk ter inspiratie de coupes van onze favoriete natuurlijk rossige schoonheden en de mooiste experimentele roodharigen. We zijn er zeker van dat je daarna snel een afspraak gaat maken bij de kapperLees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *