Seks: hoe vaak is ‘normaal’ binnen een vaste relatie?
Er is al heel wat onderzoek op dit gebied gedaan en het is misschien interessant om een aantal bevindingen te delen. Uitgangspunt is dat binnen een vaste relatie of huwelijk jij de enige persoon bent die de seksuele behoeften van je partner bevredigt.

© Pixabay.com

Het blijkt dat partners die wekelijks seks hebben net zoveel geluk in hun relatie ervaren als partners die meerdere keren per week seks hebben. Dat is fijn voor mensen die niet zo vaak in de stemming zijn als hun partner of voor mensen die zich vergelijken met vrienden die veel vaker seks (lijken te) hebben.

Wat is wel belangrijk?

Actief zijn in de slaapkamer geeft mensen het gevoel ook op een intiem, emotioneel niveau betrokken te zijn bij elkaar. Het is een soort kip-en-ei-verhaal. Wat is er eerder: seks of intimiteit? Dit hangt samen met hoe je elkaar je liefde toont. Sommige mensen tonen hun liefde door dingen voor iemand te doen, zoals het vuil buiten zetten, anderen tonen hun liefde door te knuffelen en omhelzen. Maar hoe je je liefde ook toont, mensen met een sterke motivatie om de seksuele verlangens van hun partner te bevredigen, zonder er iets voor terug te verwachten, hebben een relatie waarin BEIDE partners zich tevreden en betrokken voelen bij elkaar.

Verschil in libido

Mensen die zoveel mogelijk ingaan op de seksuele behoefte van hun partner, zonder er iets voor terug te verwachten, hebben een goede relatie. Moet je dan altijd ‘ja’ zeggen, ook al heb je soms echt geen zin? Gelukkig niet. Probeer de seksuele verlangens en behoeften van je partner te begrijpen en vertel ook wat jouw verlangens en behoeften zijn. Als je partner toenadering zoekt en je doet alsof je slaapt of zegt dat je te moe bent, dan voelt je partner zich afgewezen. Je kunt beter vertellen dat je moe bent en slaap nodig hebt en dan voorstellen om bijvoorbeeld de volgende dag tijd voor elkaar te nemen. Laat merken dat je van je partner houdt. Als jij toenadering zoekt en je partner heeft geen zin, dan kun je ook gewoon vragen wat je kan doen om je lief in de stemming te brengen. Waar het om gaat is dat je communiceert met elkaar, want negeren of afwijzen is niet goed voor je relatie.

Seks: hoe vaak is ‘normaal’ binnen een vaste relatie?

Het antwoord op deze vraag is dus geen getal van hoe vaak je seks moet hebben, maar dat je met elkaar moet praten over seks. Sta open voor de verlangens en behoeften van je lief. Wees ook open over jouw verlangens en behoeften. Praat hierover tijdens een etentje of wanneer je ’s avonds op de bank zit. Het is jouw taak om te luisteren naar je partner, wanneer hij of zij iets met je wil delen, iets seksueels of iets anders. Dat is de basis voor een gelukkige relatie.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *