Stress? Ga langs bij je beste vriend(in)!
Britse psychologen kwamen tot de conclusie dat je een bezoekje moet brengen aan je beste vriend of vriendin als je onder stress staat. Zij is immers het meest in staat om je relaxer te laten voelen.

© Pixabay.com

De test werd afgenomen bij 100 kinderen tussen 10 en 12 jaar. Er werd van hen verwacht dat ze een dagboekje bijhielden, dit gedurende vier dagen. Ze moesten er steeds in schrijven wat er gebeurd was en hoe ze zich voelden. Bovendien moesten ze erbij vermelden in wiens gezelschap ze waren. Er werd van de kinderen ook een speekseltest afgenomen. Zo kon men het niveau meten van het stresshormoon cortisol. Aan de hand van deze resultaten konden de onderzoekers weten hoe gestresseerd de kinderen waren.

Het resultaat was opmerkelijk. Men was duidelijk veel meer gestresseerd als de beste vriend of vriendin niet aanwezig was tijdens een ingrijpende gebeurtenis. Het cortisolniveau was dan erg hoog.

De test werd dan wel op kinderen afgenomen, toch zijn de onderzoekers ervan overtuigd dat hetzelfde geldt voor volwassenen. Vriendschap is nu eenmaal belangrijk in ons leven. Het geeft ons een houvast en we kunnen ons op tijd en stond ontspannen.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *