Supertruck om de donkere wallen onder je ogen snel weg te werken
Te weinig slaap. Normaal dat je dat de volgende ochtend van je gezicht kan aflezen. Een beetje dizzy in je hoofd en zwarte kringen onder je ogen. Iedereen die ziet hoe moe je je eigenlijk wel voelt.

© Pexels.com

Gelukkig zijn er truckjes die je kan gebruiken om die wallen onder je ogen weg te werken en je natuurlijke schoonheid weer zijn ding te laten doen. En het beste nieuws: je hebt maar een paar minuten nodig om die donkere stouterts weg te krijgen. En een eetlepel. Maar die heb je zeker en vast in je keukenlade liggen. Lees daarom zeker verder.

Hoe kan een lepel die donkere wallen wegkrijgen? Het geheim is simpel: door het gebruik van koude. Simpelweg gezegd: je drukt een koude lepel op de kringen onder je ogen. Het metaal van de lepel is het ideale materiaal om de koude aan te brengen op je huid. De koude zorgt ervoor dat de bloedvaten open komen te staan en de bloedcirculatie in alle hevigheid losbarst. Zo verdwijnt het opgeblazen effect en de donkere kleur. En dit alles werkt binnen de paar minuten. We leggen je nu stap voor stap uit hoe je je donkere wallen onder je ogen wegwerkt met een koude lepel.

Stap 1: bereid de lepels voor
Voordat je begint met deze oude schoonheidsbehandeling, leg de lepels in de diepvries. Laat ze daar voor een paar minuten liggen zodat ze goed kunnen afkoelen. Dan zijn ze klaar voor gebruik. Op naar stap 2.

Stap 2: zet de lepel voorzichtig op de wallen
Zet je voor een spiegel, sluit je ogen en zet de lepel net onder je ogen, op de donkere plekken. Hou de lepel daar voor een paar seconden. Maak dan zachte, cirkelvormige bewegingen in de zone onder de ogen. Dit doe je tot je voelt dat de lepels terug opwarmen. De koude zal de donkere wallen onzichtbaar maken en de zwelling verminderen.

Stap 3: koel de lepels eventueel af op een andere manier
Mocht je geen diepvries ter beschikking hebben, er is nog een andere manier om je donkere wallen te verwijderen met een koude lepel. Het aanbrengen van de lepel gebeurt op dezelfde manier als in de vorige stap beschreven, maar de lepel is afgekoeld door hem in een pot met ijswater te leggen. Het resultaat: weg zwarte kringen en weg zwelling, is hetzelfde.

Stap 4: niet vergeten, de nazorg
Na de behandeling mag je niet vergeten je huid te hydrateren. Gebruik daarvoor je gewone oogcrème, die je echter bijzonder voorzichtig aanbrengt. Geen ruwe, snelle bewegingen, maar voorzichtige met kleine klopjes aanbrengen is de manier om de op de proef gestelde huid goed te verzorgen.

Mocht het voorkomen dat je toch geen lepels ter beschikking hebt, dan kan je ook gebruik maken van komkommer of aardappels, of zelfs (gebruikte) thee zakjes. Die producten koel je ook eerst af en gebruik je daarna op identieke manier als hierboven omschreven. Een simpele beautykuur die zelfs je grootmoeder al kende!Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *