Tijdelijke tatoeages zijn niet goed voor je huid
Tijdelijke tatoeages kunnen er misschien wel hip en trendy uitzien, ze zijn eigenlijk helemaal niet goed voor je huid. De vloeistof waarmee gewerkt wordt, bevat tal van producten die erge allergische reacties kunnen uitlokken.

© flickr.com

Vooral op vakanties en tijdens de zomer zijn zulke tatoeages een echte trend. Vooral jongeren laten er eentje (of meerdere) zetten. Tegenwoordig kan je ze ook verkrijgen op tal van evenementen en festivals.

Indien de henna in haar pure vorm wordt gebruikt, loop je geen enkel risico althans de Volksgezondheid. Meestal bevat de henna echter parafenyleendiamine (PPD) wat onze huid dus niet ten goede komt. Je komt deze stof ook tegen in haarkleurmiddelen of rubber- en kunststoffen. PPD is zelfs veboden voor producten die rechtstreeks in contact komen met de huid.

Artiesten die de tatoeages zetten, gebruiken deze stof omdat de tatoeages zo veel sneller opdrogen en donkerder worden. In het ergste geval heb je een blijvende verkleuring op je huid. Wie allergisch is voor PPD wordt enorm overgevoelig voor bepaalde kledij, schoenen of soms zelfs medicijnen.

Een tijdelijke tatoeage zet je dus beter op je huid nadat je zeer goed de verpakking hebt gelezen!Lees nog meer over:,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *