Tips bij het kiezen van een designradiator

De woonkamer is misschien wel de meest gebruikte verblijfsruimte in het huis. Het is de plek waar visite wordt ontvangen, veel tijd wordt doorgebracht met familie of een nieuwe televisieserie met partnerlief wordt bekeken, om slechts enkele voorbeelden te noemen. We hechten daarom veel waarde aan de look&feel van ons interieur, en dan mogen designelementen natuurlijk niet ontbreken. Designradiatoren in huis zijn daar ook onderdeel van. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een designradiator. In dit artikel delen we een aantal handige kooptips, zodat jij geen miskoop begaat bij het uitkiezen van een geschikte radiator. Lees je verder?

© pixabay.com


Let wel op de warmteafgifte

Ga niet direct halsoverkop op jacht naar een hypermoderne of fraaie designradiator, maar bereken eerst hoeveel capaciteit de radiator moet hebben. Dit is namelijk van een aantal zaken afhankelijk, zoals de grootte van de woonkamer alsook de isolatiewaarde van de woning. Dit heeft invloed op de warmteafgifte. Als vuistregel stelt men dat 22 graden een aangename kamertemperatuur is, maar dit kan per persoon verschillen. Je bent dus niet verplicht om je aan deze richtlijn te houden. Waar je wél verstandig aan doet, is om een online calculator te raadplegen. Er zijn tegenwoordig talloze websites waar je met behulp van een online calculator in een handomdraai te weten kunt komen welk capaciteit geschikt is voor jouw woonkamer!


Designradiatoren zijn een moderne toevoeging 

Dat het oog ook wel wat wil, bewijst de groeiende vraag naar designradiatoren wel. Waar men in het verleden een lelijke radiator liever wilde wegmoffelen achter een meubelstuk, wat lang niet altijd lukte, kunnen hedendaagse designradiatoren juist een blikvanger in jouw interieur vormen. Ze voegen als het ware extra stijl toe aan je woonkamer. En het mooie is, ze zijn in ontzettend veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. We hebben het dan niet alleen over verschillende formaten, maar ook op het gebied van materialen, kleuren en uitvoeringen is er keuze te over. Zo is er voor elke interieurstijl wel een geschikte designradiator te vinden. Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.