Tips om de beste koffiebonen te kopen
Koffiebonen kopen? Is dat zo moeilijk dan? Je loopt naar de winkel en je koopt een pak koffie, zo simpel is het! Is dat wat jij nu denkt? Dan ben je vast geen echte koffieliefhebber. Want de échte koffiefan wil het beste van het beste. Koffie die echt lekker smaakt en vol van smaak is. Die je wakker maakt… die, nou ja, gewoon, die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet. En dat doet zeker niet iedere koffieboon. En al helemaal niet als je ‘gewoon een pak gemalen koffie’ koopt!

© pixabay.com

Waarom koffiebonen?

Dus rijst bij jou nu de vraag wat er mis is aan die stellingen vol met pakken gemalen koffie in de winkel. Op zich natuurlijk helemaal niets, alleen is koffie gezet van gemalen koffie nou eenmaal net zoiets als voorgesneden groente kopen. Er is niets mis mee, maar vers is gewoon lekkerder. Koffie wat al eerder gemalen is verliest nu eenmaal al snel zijn smaak en geur.

De datum van branden

Het pak waar de bonen inzitten heeft, als het goed is, een datum erop staan waarop ze gebrand zijn. Natuurlijk neem je ze zo ‘vers’ mogelijk. Ga je voor filterkoffie dan zou je er zo’n zes weken bij op mogen tellen om zeker van je zaak te zijn. Bij espresso is dit korter. Hou hiervoor een week of vier aan.

De kleur van de bonen

Er zijn koffiebonen die zo gebrand zijn dat er veel smaak aan verloren gegaan is. Deze bonen zijn in principe (bijna) zwart van kleur. Jouw koffie is veel lekkerder als de bonen een stuk lichter zijn.

Koffiebonen én een koffiemolen kopen

Dus ga je nu koffiebonen bestellen toch? Koffiebonen kopen doe je eenvoudig online of bij een goede supermarkt, bijvoorbeeld. Maar ja, koffiebonen moeten toch wel gemalen worden. Een koffiemolen kopen is dus ook een must. Even lekker de bonen malen, waarbij je al heerlijk kunt genieten van de geur en daarna dubbelop genieten van jouw eigen vers gezette kopje koffie! Kom maar op met die koffie!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *