Tips voor een goede eerste indruk
De eerste indruk is ontzettend belangrijk als je nieuwe mensen leert kennen. Het is namelijk zo dat men binnen de minuut weet of men geïnteresseerd is in jou of niet, en dat allemaal door die eerste indruk. Hoe geef je een goede eerste indruk?:

© commons.wikimedia.org

De gouden regel nummer een: blijf jezelf. Het is echt niet nodig om je anders voor te doen, want je zal vroeg of laat door de mand vallen en bovendien komt dat ook helemaal niet aangenaam over. Ben je niet echt zelfzeker? Probeer dan geen dingen te doen die je anders niet zou doen. En weet dat verlegen types vaak als ‘schattig’ overkomen!

Een lach doet heel erg veel. Wie lacht wordt ervaren als iemand met een positieve ingesteldheid en dat is alvast een goed begin in het leren kennen van andere mensen.

Laat merken dat je geïnteresseerd bent. Je hoeft daarom de persoon in kwestie niet naar elk detail van zijn leven vragen (dat is trouwens erg ongepast op een eerste ontmoeting), maar enkele subtiele vragen kunnen helemaal geen kwaad. Vraag bijvoorbeeld gewoon hoe zijn dag al is geweest, wat hij van werk doet enz.

Heb je zelf nog enkele tips?Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *