Tips voor het kerstmenu
De feestdagen komen eraan! Dat betekent dat we weer mogen wegdromen bij romantische kerstfilms, originele kerstcadeaus mogen inslaan én we ons mogen uitsloven tijdens het kerstdiner. Het liefst willen we natuurlijk allemaal zo’n indrukwekkend mogelijk diner op tafel zetten, maar eigenlijk is het vooral belangrijk dat het lekker makkelijk is. Het is bovendien best ongezellig om de hele dag in de keuken te moeten staan tijdens kerst, en je wil natuurlijk niet het risico lopen dat dat chique gerecht compleet mislukt. Wij zetten een 6 gangen menu voor je klaar, met alle tips & tricks voor een chique maar simpel kerstdiner!

© Pixabay.com

1. De amuse
Zorg voorafgaand aan het diner voor een lekkere amuse. Dit is een klein en simpel hapje op een lepel of vork, wat tegelijkertijd meteen een chique touch geeft. Denk hierbij aan een lekker carpaccio vorkje, kaasblokjes aan een prikkertje of een blimi met zalm.

2. Het voorgerecht
Vervolgens is het tijd voor het voorgerecht. Zorg ervoor dat je dit zo eenvoudig mogelijk houdt, zodat de bereiding weinig tijd in beslag neemt. Ga bijvoorbeeld voor een frisse kerstsalade met cranberries en appel of maak een zalm-courgette rolletje. Door tóch een voorgerecht te serveren, lijkt het voor de gasten alsof je een heel ingewikkeld menu hebt!

3. Het tussengerecht
Het is bijna tijd voor het grote hoofdgerecht, maar daarvoor kun je nog even tijd maken voor een heerlijk tussengerecht. Kies voor een soep met zo min mogelijk ingrediënten, zoals een klassieke tomatensoep of een simpele, winterse groentesoep. Dit zijn lekkere opwarmertjes en ze zijn niet te zwaar voor de maag. Zo hebben de gasten nog genoeg ruimte over voor de volgende gang.

4. Het hoofdgerecht
Ook tijdens het hoofdgerecht is een belangrijke vuistregel: ‘less is more’. Ga voor een simpel gerecht wat goed vult. Een kruidige biefstuk of een kalkoen doen het altijd goed. Zorg er tijdens het hoofdgerecht voor dat je ook een aantal bijgerechten op tafel zet. Krieltjes, friet of een groenteschotel heb je zó gemaakt en maken het hoofdgerecht net wat uitgebreider.

5. Kaasplateau
Voordat we overgaan op een zoet dessert, kun je de gasten nog een kaasplankje aanbieden. Koop bij de kaasboer een aantal verschillende kazen, leg deze neer op je mooiste kaasplank of op een kerst-achtige schaal en voilá: gang nummer 5 ziet er subliem uit.

6. Het toetje
Last but not least: het dessert. Misschien is het toetje wel de belangrijkste gang, want dit laatste gerecht is de laatste herinnering van dit lekkere kerstdiner. Sluit het etentje daarom feestelijk af met bijvoorbeeld een panna cotta, een glas prosecco met limoenijs of een ijstaart.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *