Trekken tegenpolen elkaar aan?
Er wordt wel eens beweerd dat tegenpolen elkaar aantrekken. Hier blijkt echter niets van te kloppen. Recent onderzoek toont aan dat verschillende karaktereigenschappen een huwelijk daarom niet per se beter maakt.

© Pexels.com

De University of Colorado heeft deze studie tot stand gebracht. 32 koppels die al meer dan 40 jaar getrouwd waren, werden aan een reeks van vragen onderworpen. Ze moesten hun persoonlijkheid beschrijven, alsook die van hun partner. Bovendien moesten ze ook vertellen hoe gelukkig ze zich voelden in hun relatie. Zowat iedereen bleek zich tevreden te stellen met hun partner.

Het karakter maakt dus eigenlijk niets uit, wat veel mensen ook mogen denken. Volgens onderzoeksleider Frederick Coolidge heeft het allemaal te maken met het feit dat je je baseert op de slaagkansen van een relatie. Je wil zodanig de relatie doen lukken, dat het helemaal niet zo uitmaakt welke persoonlijkheid je partner heeft.

Uiteraard kunnen we hier geen algemene conclusies uit trekken, want het was maar een beperkte groep van ondervraagden. Er zijn echter ook studies die het tegendeel aantonen. Het is maar hoe je het bekijkt.

Wat denk jij?Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *