Vermijd geldruzies binnen je relatie
Ruzies omwille van geld zijn alvast een boosdoener voor veel relaties. Geld is namelijk een van de grootste oorzaken tot een ruzie binnen een relatie. Met deze tips kan je zulke ruzies proberen te vermijden:

© Pexels.com

– Praten is echt belangrijk. Maak je je ergens zorgen om? Zeg dit dan ook meteen. Doe je dit niet, dan stapel je al je kopzorgen op tot op een bepaald moment de bom zal barsten. Betrek het onderwerp ‘geld’ ook bij andere onderwerpen. Wil je graag kinderen en kan je daar openlijk met je partner over praten, betrek er dan ook het financiële aspect bij.

– Begrijp elkaar, of probeer althans. Iedereen heeft een andere mening en het is heel belangrijk dat je open staat voor alles en begrip kan opbrengen voor elk idee. Het is misschien niet meteen een houding die jij zou aannemen, maar omwille van eerdere gebeurtenissen kan het zijn dat je partner er anders over denkt. Probeer van dit in te zien.

– Je moet realistisch kunnen blijven. Geldzorgen komen er vaak pas als je net iets te onrealistisch geredeneerd hebt. Weet waar je geld naar toe gaat. Hebben jullie een gezamenlijke rekening? Bespreek dan altijd met elkaar waar jullie je geld insteken.

Herkennen jullie je hierin?Lees nog meer over:, , ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *