De vijf meest gemaakte eyeliner-fouten
Eyeliner aanbrengen: het blijft lastig. Veel vrouwen zouden elke dag wel een prachtig lijntje boven hun wimperrand willen, maar doordat het vaak veel moeite kost, en het resultaat niet altijd naar wens is, laten ze de eyeliner volledig achterwege. In dit artikel worden echter de vijf meest gemaakte fouten bij het aanbrengen van eyeliner genoemd. Wanneer deze fouten ontweken worden, wordt het een stuk makkelijker om voor iedereen de perfect passende eyeliner te creëren.

© Pxhere.com

1. Ruimte tussen eyeliner en wimpers
Vaak wordt de eyeliner niet helemaal tegen de bovenste wimperrand aan gezet, maar een stukje daarboven. Hierdoor ontstaat er een gat tussen de eyeliner en de zwarte wimpers. Wanneer de eyeliner precies tegen de wimperrand en iets hierboven wordt aangebracht, zullen je wimpers voller lijken en word je niet afgeleid door de ruimte tussen wimpers en eyeliner. Ultieme tip hierbij is om de eyeliner zelfs op de bovenste waterlijn van je oog aan te brengen. Gevolg hiervan is dat je oogopslag nog intenser wordt, je wimpers nog voller lijken en je ogen nog meer de aandacht zullen trekken.

2. Alleen de onderste wimperrand
Veel vrouwen maken de fout alleen de onderste wimperrand te omlijnen met eyeliner of köhlpotlood. Hierdoor krijg je erg hangerige ogen: het centrum van je oog wordt als ware naar onder verplaatst waardoor je een vermoeide uitstraling krijgt. Wanneer je per se je onderste wimperrand wilt omlijnen, doe je er goed aan om tevens de bovenste wimperrand mee te nemen. Hierbij is het wel belangrijk dat de onderste lijn dunner blijft dan de bovenste. Dit zal je een energiekere uitstraling geven, en tevens vollere wimpers, zoals hierboven al werd aangestipt.

3. Vloeibare eyeliner op onderste wimperrand
Het gebruik van vloeibare eyeliner op de onderste wimperrand zorgt voor een zeer harde, donkere lijn. Dit is simpelweg te zwaar voor onder het oog: hiermee creëer je zoals eerder gezegd hangende ogen, die zorgen voor een vermoeide uitstraling. Verstandiger is het om een zacht potlood of donkere oogschaduw te gebruiken, waarmee een subtieler en zwoeler effect wordt gecreëerd.

4. Gehele oog omlijnen met een dikke lijn
Een dikke eyeliner zorgt er niet voor dat je ogen beter uitkomen, zoals je misschien zou denken. Door het hele oog te omlijnen met een dikke lijn, lijken je ogen namelijk juist kleiner. Het is mooier om boven het oog een lijn te maken die van dik naar dun loopt, en onder het oog, zoals hierboven al gesteld, een dun lijntje of een zachte schaduw.

5. Alles rondom het oog zwart maken
Wanneer je gewend bent aan een zeer dikke lijn onder en rondom het oog, van ooghoek tot ooghoek, en tevens het gehele ooglid gevuld met zwarte schaduw of potlood, is het verstandig om deze tip ter harte te nemen: eyeliner moet je zien als een meerwaarde, een verbetering voor je oog. Het mooiste effect bereik je met subtiel gebruik van liners rondom het oog, waardoor je eigen oogkleur mooier uitkomt. Dit gebeurt zeker niet wanneer je het hele oog omrandt met zwart.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *