Vlekkeloze en fantastische ‘cat-eye’ make-up
Het creëren van zogenaamde ‘kattenogen’ door het goed aanbrengen van eyeliner is één van de moeilijkste dingen waar wij vrouwen mee te maken hebben. U weet vast hoe vervelend het is wanneer u weer eens uitschiet en de zwarte lijnen weer eens tot aan uw wenkbrauw komen. Om irritatie te voorkomen hebben wij een aantal tips en tricks onder elkaar gezet waardoor uw perfect gelijnde oogleden zult hebben.

© Flickr.com

Voordelen van katachtige ogen
Ondanks dat we soms de behoefte voelen om de eyelinerpen naar de spiegel te gooien blijven we dit toch proberen. Waarom? Omdat de cat-eyes er onder andere voor zorgen dat we een mooie open blik krijgen. Daarnaast verlengt het de ogen en maskeert het vermoeide en gezwollen ogen. Al deze dingen dragen eraan bij dat wij dames er graag voor zorgen dat we deze moeilijke techniek toch onder de knie krijgen. Om u hierin een klein beetje bij te staan hebben we een make-up artiest van beroemdheden, Jake Bailey, de man achter de perfect gelinieerde oogleden van Katy Perry, en Senior cosmetisch artiest John Stapleton, gevraagd om hun top tips om u te helpen bij het upgraden van uw eyelinervaardigheden.

Tip 1: kies een goede eyelinerpen of -stift
Om het perfecte katachtige oog te creëren heeft u iets nodig dat makkelijk over uw oogleden glijdt. Dat is de reden dat een vloeibare eyeliner meestal de beste keuze is.

Tip 2: Ken je eigen vorm
De beste manier om de goede vorm van je katachtige oog te bepalen is om gewoon te beginnen met tekenen en ervoor te zorgen dat je de natuurlijke vorm van je oog volgt. Maar, “als je ogen een beetje naar onderen gevormd zijn moet je de opwaartse vorm een klein beetje faken.” Bailey legt uit: “in plaats van de vorm naar beneden te volgen, bedenk hoe het onderste ooglid zich zou verlengen naar boven en teken die lijn.

Tip 3: Begin de lijn van binnenuit.
Stapleton geeft aan dat je je oogmakeup het beste kunt beginnen vanuit de binnenste ooghoek. Sleep het voorzichtig verder langs het ooglid op en laat de lijn steeds iets dikker worden naar het uiteinde toe. Doe dit tot je aan het uiteinde van je wimpers bent. Start daarna met het aanbrengen van de ‘staart.’ Doe dit met het topje van het borsteltje gericht op uw slaap en teken door tot u de twee lijnen aan elkaar verbonden zijn.

Stapleton geeft als laatste tips: “Kijk altijd recht in de spiegel en onthoud dat het makkelijker is om meer liner toe te voegen dan om het eraf te moeten halen. Als je een foutje maakt, gebruik dan een Q-tip die je even doopt in de make-upremover om het bij te werken. Valse wimpers en goede mascara zorgen voor de finsihing touch!”Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *