Vriendschap en relaties… Wat is het verschil?
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen vriendschap en hechte relaties? Het is misschien niet meteen een vraag die al jaren in je hoofd speelt, maar je wilt vast en zeker wel een antwoord.


© Pexels.com

Wanneer een vriendschap steeds hechter en hechter wordt, kan dit dan uitgroeien tot een relatie? Uiteraard. Velen geloven ook dat dit niet anders kan. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn.

Beeld je de volgende situatie in: met vrienden kan je heel close zijn. Zo close, dat je hen alles zult vertellen; je diepste geheimen, je grootste angsten… Je voelt je op je gemak en je bent blij dat je je hart eens kan luchten. Dit is niet altijd zo in een relatie. In een relatie wil je alleen het positieve aan je partner laten zien. Je angsten en gebreken… daar praat je niet zo makkelijk over. Daar heb je immers je vrienden voor. Zie je het verschil nu tussen vriendschap en relaties?

Uiteraard is dit geen situatie die te veralgemenen is, maar er zullen ongetwijfeld veel mensen zijn die zich hier in herkennen. En dan heb je meteen een antwoord op de vraag.Lees nog meer over:,
6 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *