Vrouwen en stress: voeding kan helpen
Voedsel en stress hangen al van oudsher hard samen. Je kent ongetwijfeld ook wel het type vrouw waar de kilo’s bij aanvliegen als ze onder stress staat. Of omgekeerd: het meisje waar de centimeters vanaf vliegen in periodes van grote druk. Voedsel is voor beide types een manier om om te gaan met emotionele stress waaronder ze staan. De ene verwerkt alles door meer te eten, de andere door zo goed als niets te eten. Het is een normale reactie op stress maar natuurlijk niet de beste. Een betere oplossing voor beide types zou zijn een gezond, gebalanceerd dieet op poten zetten. Zoals het oude gezegde gaat: een gezonde geest in een gezond lichaam. En gelukkig zet een gezond lichaam ook aan tot een gezonde geest.

© Pixabay.com

Verschillende types voedsel hebben een verschillend effect op je lichaam. Zo zijn er ook types voedsel die een kalmerend effect op je hebben. Welke zijn dit dan vraag je je af? We vertellen het zo!

Ga voor Grieks
Griekse Yoghurt is niet voor niks een echte rage. Het is een geweldige bron van probiotica en het is rijk in calcium en kalium. Kalium is daarbij nog eens direct gelinkt aan het verbeteren van je stemming ook. Het recept van geluk is dan ook simpel: op tijd en stond een portie Griekse Yoghurt naar binnen lepelen. Lekker en gezond!

Granen en koolhydraten
Er is een tijd geweest dat koolhydraten en volkoren granen scheef bekeken werden. Gelukkig is die tijd voorbij en beseffen we vandaag de dag de rijkdom die volkoren granen je bieden. Je vindt dit type terug in bruine rijst en volkoren pasta. Bovendien verhogen volkoren granen, in tegenstelling tot de witte types, het niveau aan serotonine in je bloed. Wat serotonine? Een stof die helpt bij het vermijden van paniek en depressie. Daarnaast is er een merkbaar positief effect op het geluksgevoel. Zeker aan te raden dus!

Eieren!
Eieren zijn ongelofelijk rijk in vitamines D en B-12. Beide zijn vitamines die gelinkt zijn aan het verbeteren van je algemene stemming. Daarnaast zijn eieren een geweldige bron van proteïne. Daarom moet je er natuurlijk nog niet meteen een dozijn dagelijks van eten maar een ei zo nu en dan is zeker en vast een goed idee.

Groene thee
Vergeet die koffie en vruchtensapjes. Groene thee is wat je nodig hebt. Naast een veel gezondere bron van caffeïne te zijn dan koffie heeft groene thee daarenboven nog eens een rustgevend effect. Spanning en onrust verdwijnen als sneeuw onder de zon na het drinken van groene thee. Twee kopjes per dag verminderen daarenboven nog eens sterk het risico op sommige kankers.

Vitamine E
Als je ooit een snee of een wond hebt gehad weet je al alles van vitamine E. Vitamine E is dan ook een stof die helpt bij de genezing van wonden. Daarnaast werkt het echter ook bij een orale inname op een inwendige wijze. Vitamine E beschermt je huid tegen schade van zon, UV-licht en nog heel wat meer. Reden te over om je al meteen rustiger te voelen dus! Je vindt vitamine E in onder andere amandelen, advocaat en spinazie.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *