Waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe badkamer?
Een nieuwe badkamer uitzoeken en kopen lijkt gemakkelijker dan het is. Er is tegenwoordig zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Of, anders gezegd: door de badkamers de douche niet meer ziet. Daarom vragen veel mensen zich af waar je precies op moet letten als je een nieuwe badkamer wilt gaan kopen. De tips hieronder helpen je om een goed doordachte keuze te maken.

© pixabay.com

Kies je voor een bad en/of douche?

Een van de eerste aandachtspunten is beslissen of je een douchecabine kopen wilt of toch de voorkeur geeft aan een badkuip. Heb je veel ruimte in de badkamer, dan kun je natuurlijk ook voor beide gaan. Bij kleinere badkamers is dit niet mogelijk. Realiseer je ook dat een badkuip mooi, klassiek en romantisch is, maar dat het laten vollopen van het bad wel tijd in beslag neemt. Heb je (kleine) kinderen, dan is – vanuit het oogpunt van tijdbesparing – een douchecabine plaatsen een slimmer idee!

Let op de mate van comfort

Irritaties in de badkamer wil je natuurlijk niet hebben. Bij een renovatie is dit dan ook een belangrijk punt van aandacht. Stoor je je bijvoorbeeld aan een te kleine wasbak? Koop dan een badkamermeubel met een dubbele wastafel. Wil je geen last hebben van koude voeten? Zorg er dan voor dat je direct vloerverwarming in de badruimte laat installeren. De douche is ook een punt van aandacht wat comfort betreft. Als er iets vervelend is, is het wel een zwak waterstraaltje tijdens het douchen. Overweeg dan ook een regendouche te plaatsen, liefst voorzien van een spaarkop om het waterverbruik te temperen.

Badkamermeubels: benut de hoogte van je badkamer

Denk goed na over het soort badkamermeubels dat je wilt aanbrengen. Tegenwoordig zijn met name smalle en hoge badkamermeubels in trek. Niet alleen staan deze luxe en stijlvol, maar ook besparen ze ruimte doordat je de hoogte van de badkamer optimaal benut.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.