Waar kan je rustig uithuilen?
Een goede huilbeurt kan soms ongelofelijk veel deugd doen. Even de traankanalen opzetten en je lichaam en geest zuiveren van alles we je te beurt is gevallen: vaak een hele opluchting en even vaak niet tegen te houden wat je ook probeert. De meesten onder ons zullen ongetwijfeld verkiezen vanuit het comfort van hun eigen huis te wenen. Met een bak ijs ernaast. En misschien nog een koekje. Maar wist je dat er psychologisch gezien enkele plekken bestaan waar het echt gezond is een traantje te laten? Plekken die nog beter ons helpen verwerken en omgaan met onze gevoelens? Nee? Geen zorgen, we zetten ze even op een rijtje voor je.

© Flickr.com

De bioscoop
Huilen is een proces dat je lichaam onderneemt om aan het genezingsproces te beginnen. Een echte tranentrekker gaan zien in de bioscoop kan dan ook dienen als een soort startkabel voor het hele proces: wat onderdrukte emoties naar boven halen. Het huilen zelf is echter nog maar het begin: daarna is het zaak om te onderzoeken wat het net is dat je deed tranen laten en dat aan te pakken. Extra bonus: mannen hebben vaak de neiging weg te lopen van emoties. Een bioscoop en een trieste film is ook voor mannen een aanvaardbare plek in contact te komen met hun emoties. Samen een potje huilen: waarom niet?

Water
Geen betere plek om de traantjes de vrije loop te laten dan in het water. Van nature uit heeft water immers een kalmerend en rustgevend effect. In de nabijheid van water je eigen waterwerken in gang zetten is dan ook een goed idee: je zult alles net wat sneller verwerken kunnen.

Het openbaar
De meeste mensen trachten in openbare ruimtes net uit alle macht de tranen tegen te houden. Doe dat de volgende keer echter niet. Mensen beantwoorden in de regel tranen met vriendelijkheid en sympathie. Huilen is een visueel teken dat je hulp nodig hebt en veel mensen zullen daarop reageren en je proberen helpen. Wie weet ontmoet je zo wel een nieuwe hartsvriendin of misschien wel mr. Right die je tranen komt deppen.

Bij een vriendin
Vriendinnen zijn leuk als het goed gaat maar nodig als het slecht gaat. Dat zal voor iedereen wel duidelijk zijn. Zo gaat het ook bij traantjes laten. Als mens zoek je van nature uit comfort wanneer we ons slecht voelen. Het is daarbij wel van belang de juiste personen uit te zoeken om comfort bij te zoeken. Mannen zullen in de regel daarbij minder empathisch reageren dan vrouwen dat kunnen. Huil dan ook gewoon lekker bij je beste vriendin. Ze zal je zeker troosten en wie weet slaagt ze er wel in om tegen het einde van de avond een lach op je gezicht te toveren!

Wanneer je wilt
Als je aan iets stresserend bezig bent is de neiging groot om gewoon helemaal in te storten. Het geraakt nooit af, je bent niets waard en nog allemaal ideeën die je jezelf hebt aangepraat spoken in je hoofd. Vandaar dat er zo iets is als de vijf minuten huilen regel. Een drietal keer per dag heb je toestemming om hysterisch in tranen uit te barsten. Zolang het niet langer dan 5 minuten duurt. De rest van de dag? Werk je gewoon door ja. Zo heb je het goede effect van je emoties de vrije loop te laten zonder je greep te verliezen op waarmee je bezig bent.Lees nog meer over:, ,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *